Ante Čačić je v dolgi trenerski karieri vodil tudi NK Maribor. Foto: Aleš Fevžer
Ante Čačić je v dolgi trenerski karieri vodil tudi NK Maribor. Foto: Aleš Fevžer

Da bo namesto Nika Kovača, ki je pred dvema tednoma ostal brez službe, Hrvaško od zdaj vodil Čačić, je bilo pričakovati, saj so ga kot enega najresnejših kandidatov omenjali takoj po Kovačevem slovesu, danes pa je Hrvaška nogometna zveza na čelu s predsednikom Davorjem Šukerjem novico tudi uradno objavila. Pogodba velja do konca julija 2018. Po spletnih anketah sodeč javnost Čačiću ni naklonjena.

61-letni Čačić, 12. selektor samostojne hrvaške reprezentance od leta 1991, bo za začetek dokončal delo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016, kjer Hrvaški za zdaj ne gre vse po načrtih. Hrvaška je tretja v svoji kvalifikacijski skupini, po neodločenem izidu v Azerbajdžanu in porazu v Oslu v položaju, ko o neposredni uvrstitvi na evropsko prvenstvo ne odloča več sama.

Prvi selektorski izziv Čačića, ki je bil leta 2013 krajši čas tudi trener Maribora, čaka 10. oktobra, ko bodo Hrvati v predzadnji tekmi kvalifikacijskega cikla zaradi kazni po navijaških izgredih pred praznimi tribunami Maksimira gostili Bolgarijo.