Safet Sušić se je že marca na prijateljski tekmi proti Egiptu sprl z zvezdnikom Edinom Džekom. Od takrat je šla pot BiH-a strmo navzdol. Foto: Reuters
Safet Sušić se je že marca na prijateljski tekmi proti Egiptu sprl z zvezdnikom Edinom Džekom. Od takrat je šla pot BiH-a strmo navzdol. Foto: Reuters

Že na svetovnem prvenstvu v Braziliji reprezentanca BiH-a ni pokazala prave igre, izpadla je že po skupinskem delu po porazih proti Argentini (1:2) in Nigeriji (0:1). Zmaga nad Iranom (3:1) in tretje mesto v skupini F sta bila premalo.

Kvalifikacije za Euro 2016 so se začele s polomom proti Cipru v Zenici (1:2) in številne kritike so se vrstile. Nepravilna selekcija igralcev in slaba taktika sta bila glavna očitka. Z remijema proti Walesu in Belgiji je ostal na stolčku, nedeljska predstava v Hajfi pa je bila kaplja čez rob.

Dopoldne ni hotel odstopiti
"Kar zadeva mene, odstopil ne bom, ker imamo še vedno možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Seveda so minimalne, a obstajajo," je še dopoldne ob prihodu v Sarajevo dejal 59-letni Sušić, ki je na 54 tekmah za Jugoslavijo dosegel 21 zadetkov.
Sprejel bo eno izmed ponudb
Po odstavitvi je dodal: "Še vedno mislim, da lahko dobimo pet od preostalih šestih tekem, zato ne bom prevzel odgovornosti, če se ne prebijemo na evropsko prvenstvo. Hotel sem nadaljevati delo, a zaupanje na zvezi je po porazu s Ciprom doma precej padlo. Zdaj si bom vzel odmor in premislil o vseh ponudbah, ki sem jih prejel v zadnjih mesecih. Eno izmed njih bom zagotovo sprejel."
Bosno in Hercegovino je Sušić prevzel decembra 2009. V kvalifikacijah za Euro 2012 je moral priznati premoč Portugalski, uspel pa mu je neposreden preboj na SP v Braziliji.