Marcos Tavares tretjo sezono nosi dres Maribora. Foto: EPA
Marcos Tavares tretjo sezono nosi dres Maribora. Foto: EPA

Nogometaš Maribora je že prejel ponudbe iz Romunije, Rusije in Bolgarije, glede na odlične predstave v vijoličnem dresu pa ga morda v prihodnje res čaka tudi nastop v Ligi prvakov. Tavares seveda še ni izgubil upanja v letošnji Evropski ligi. Pred povratno tekmo proti Palermu pravi: "Verjamemo, da ga lahko izločimo. Vsi smo zelo motivirani!"

Tavares tretjo sezono igra za vijoličaste. Na 84 tekmah je dosegel 32 zadetkov. V Slovenijo je prišel iz ciprskega Apoela, predtem pa je igral v domovini in Maleziji. Bil je tudi član brazilske reprezentančne selekcije od U-15 do U-23. Če bi dobil slovensko državljanstvo, bi z veseljem igral za Slovenijo.

Na Štajerskem se očitno dobro počuti: "V Mariboru nameravam tudi živeti po koncu kariere!" Kaj pa slovenščina? "Jezik je kar zahteven, še posebej za nekoga, ki prihaja iz Brazilije. Moram se vključiti v šolo ali vzeti ure pri zasebnem učitelju, da bi se bolje naučil. Sin Marcos govori dobro slovensko, 1. septembra že gre v Mariboru v v šolo, v prvi razred."

Prav zanimivo: Taveresov vzornik je bil Viola: "To je bil brazilski napadalec, ki je imel odlično levo nogo. Igral je na svetovnem prvenstvu leta 1994 v ZDA."