John Terry se je od Chelseaja poslovil z naslovom angleškega prvaka. Foto: Reuters
John Terry se je od Chelseaja poslovil z naslovom angleškega prvaka. Foto: Reuters

Angleški nogometaš je 22 let preživel pri Chelseaju, kamor se je preselil že v mlajših selekcijah iz West Hama. Z modrimi je petkrat osvojil Premier ligo, petkrat FA-pokal, trikrat ligaški pokal, leta 2012 Ligo prvakov, leto pozneje pa Evropsko ligo. Vmes je bil za kratko posojen k Nottingham Forestu. Vrsto let je bil tudi stalni član angleške reprezentance, za katero je zbral 78 nastopov, šestkrat pa je zatresel mrežo.

30. junija je Terryju potekla pogodba s klubom iz Stamford Bridgea, kot piše BBC, pa je bil razlog, da se je preselil v drugo ligo tudi to, da se tako ne bo srečal s Chelseajem. Namreč na mizi je imel kar nekaj ponudb klubov iz Premier lige, ki so bile tudi donosnejše od ponudbe Aston Ville. Klub je lani v Championshipu zasedel 13. mesto, v prihajajoči sezoni pa naj bi bil eden glavnih kandidatov za vrnitev med elito.

"Pred mano je novo poglavje v življenju in v karieri. Povsem sem osredotočen na nov izziv in želim izpolniti cilj – vrnitev v Premier ligo. Aston Villa je velik klub, Villa Park pa eden najboljših stadionov v državi. Komaj čakam, da se to poglavje začne in skušal bom pomagati, da ta ekipa letos doseže nekaj posebnega. To si klub zasluži. Še vedno sem lačen igre in sodelovanja s skupino igralcev ter trenerjev, ki imajo enake ambicije kot jaz, to pa je napredovanje v Premier ligo," je povedal Terry.