Gareth Bale je že v 5. minuti napovedal potek srečanja na White Hart Lanu. Foto: EPA
Gareth Bale je že v 5. minuti napovedal potek srečanja na White Hart Lanu. Foto: EPA
Gylfi Sigurdsson in Samir Handanović
Gylfi Sigurdsson je iz bližine ukanil Samirja Handanovića. Foto: EPA
Ederson
Ederson je zatresel mrežo Stuttgarta z levico po podaji Antonia Candreve. Foto: EPA
Ogenyi Onazi
Ogenyi Onazi je Laziu zagotovil lepo prednost pred povratno tekmo na praznem Olimpicu. Foto: EPA
Raul Rusescu
Raul Rusescu je poskrbel za pravo evforijo v Bukarešti. Foto: EPA
Alex Frei
Alex Frei je z bele točke postavil končni izid v Baslu. Foto: EPA
Lepa prednost za Lazio, poraz Chelseaja
Tottenham igraje opravil z Interjem

Tottenham je začel zelo napadalno, Inter je takoj potisnil pred njihova vrata. V 5. minuti se je premoč že obrestovala, ko je Gylfi Sigurdsson podal z leve strani, ob neodločnem Estebanu Cambiassu pa je Gareth Bale z glavo matiral Samirja Handanovića.
Slovenski reprezentančni vratar je dve minuti zatem preprečil vodstvo gostiteljev z 2:0. Bale je našel Jermaina Defoeja, ki je takoj sprožil s 15 metrov, vendar je Handanović žogo odbil.
V 18. minuti je Handanoviću še uspelo odbiti poskus Defoeja, pritekel je Sigurdsson in z bližine zatresel mrežo. Milančani so bili popolnoma nemočni. V 32. minuti je obramba Interja znova pozabila na Bala, ki je z glavo meril mimo vrat. Sedem minut pred odmorom je Antonio Cassano podal do Ricarda Alvareza, ki je prišel sam pred Brada Friedla, a je z levico z diagonalnim strelom meril mimo vrat. Žoge ni najbolje zadel.
Vertonghen kronal sijajno igro Tottenhama
Tudi drugi polčas je Tottenham začel sijajno. V 52. minuti je Bale podal iz kota, Jan Vertonghen pa je z glavo s šestih metrov povišal na 3:0. V 69. minuti je Scott Parker podal do Aarona Lennona, ki je prodrl v kazenski prostor, vendar si je žogo podal malce preveč naprej, Handanović je odlično zaprl kot. Četrt ure pred koncem je rezervist Rodrigo Palacio zapretil po prostem strelu Cambiassa, a je bil Brad Friedel zbran.
Lazio strup za nemške klube
Lazio, ki je v šestnajstini finala izločil Borussio iz Mönchengladbacha, je slavil tudi v Stuttgartu (0:2). V 21. minuti sta Arthur Boka in William Kvist slabo izbila žogo iz svojega kazenskega prostora, Antonio Candreva je lepo zaposlil Edersona, ki je z močnim strelom s 15 metrov z levico matiral Svena Ulreicha.
V 56. minuti je Ogenyi Onazi po samostojnem prodoru povišal na 0:2, obramba Stuttgarta je bila popolnoma zmedena. V zaključku so Nemci skušali na vse načine priti do znižanja, a je bil vedno na mestu Federico Marchetti. Povrtana tekma bo naslednji četrtek na Olimpicu, ki pa bo prazen, saj mora Lazio odslužiti kazen.
Chelsea klonil v Bukarešti
Steaua, ki je izločila Ajax po streljanju 11-m, je presenetila še Chelsea z 1:0. V 34. minuti je Ryan Bertrand podrl napadalca Raula Andreija Rusescuja, ki je z bele točke ukanil Petra Čecha.
V drugem delu je vstopil Juan Mata, igra modrih je bila boljša, najlepši priložnosti pa sta zapravila Eden Hazard in rezervist Marko Marin.
V Bukarešti je vladala prava evforija ob prihodu Chelseaja. Menedžer Steaue Mihai Stoica je poudaril, da so prodali kar 55.000 vstopnic, kar je rekord National Arene. Do zdaj je bil rekord 53.329 gledalcev na tekmi Romunija - Nizozemska v kvalifikacijah za SP 2014.
Lepa prednost za Basel
Basel je Zenit premagal z 2:0, pot v nadaljevanje tekmovanja pa si je tlakoval v izteku dvoboja. Najprej je v 83. minuti zadel Marcelo Diaz, že globoko v sodnikovem podaljšku pa je enajstmetrovko izkoristil Alexander Frei.
Benfica je ugnala Bordeaux z 1:0. Nesrečnik tekme je bil Cedric Carasso, saj je žoga po strelu Rodriga v 21. minuti zadela prečko, nato pa se od nogometaša gostov odbila v mrežo.
V Moskvi sta se Anži Mahačkala in Newcastle razšla brez zadetkov.

Osmina finala, prve tekme:
ANŽI MAHAČKALA - NEWCASTLE 0:0

VIKTORIA PLZEN - FENERBAHČE 0:1 (0:0)
Webo 81.

STUTTGART - LAZIO 0:2 (0:1)
Ederson 21., Onazi 56.

Stuttgart: Ulreich, Sakai, Tasci, Rüdiger, Boka, Kvist (55./Harnik), Okazaki, Gentner, Maxim (41./Hajnal), Traoré, Macheda (93./Holzhauser).

Lazio: Marchetti, Pereirinha, Ciani, Cana, Radu, Onazi, Hernanes (72./Gonzalez), Candreva, Ederson (64./Ledesma), Lulić, Kozak (84./Floccari).

Sodnik: Alexandru Tudor (Romunija)



STEAUA - CHELSEA 1:0 (1:0)
Rusescu 34./11-m

Steaua: Tatarusanu, Rapa, Szukala, Chiriches, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii (58./Prepelita), Popa, Chipciu, Tanase (82./Leandro Tatu), Rusescu (92./Gardos).

Chelsea: Cech, Ivanović, David Luiz, Terry, Bertrand, Lampard, Mikel, Benayoun (64./Mata), Oscar, Hazard (75./Marin), Torres.

Sodnik: Sergej Karašev (Rusija)



TOTTENHAM - INTER 3:0 (2:0)
Bale 6., Sigurdsson 18., Vertonghen 52.

Tottenham: Friedel, Walker, Gallas, Vertonghen, Assou-Ekotto, Dembelé (64./Livermore), Parker, Lennon (82./Naughton), Bale, Sigurdsson (71./Holtby), Defoe.

Inter: Handanović, Zanetti, Ranocchia, Chivu, Juan Jesus (46./Palacio), Gargano, Cambiasso, Alvarez (67./Jonathan), Kovačić (56./Guarin), Alvaro Pereira, Cassano.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)



BENFICA - BORDEAUX 1:0 (1:0)
Rodrigo 21.

LEVANTE - RUBIN KAZAN 0:0
RK: Michel 54.; Ansaldi 52.

BASEL - ZENIT 2:0 (0:0)
Diaz 83., A. Frei 94./11-m
RK: Neto 94./Zenit

Povratne tekme bodo 14. marca.

Lepa prednost za Lazio, poraz Chelseaja
Tottenham igraje opravil z Interjem