Lendavska Nafta je bila lani hit jesenskega dela prvenstva. Lahko klub, ki prihaja iz najmanjšega mesta med slovenskimi prvoligaši, vsaj delno ponovi lanske predstave? Foto: Čiček/www.nknafta.si
Lendavska Nafta je bila lani hit jesenskega dela prvenstva. Lahko klub, ki prihaja iz najmanjšega mesta med slovenskimi prvoligaši, vsaj delno ponovi lanske predstave? Foto: Čiček/www.nknafta.si
Aleksander Šeliga
Med tednom je celjski klub zapustil dolgoletni prvi vratar Aleskander Šeliga, ki bo kariero nadaljeval na Nizozemskem pri Sparti iz Rotterdama. Foto: www.nkcelje.si
Interblock
Na 12 medsebojnih tekmah Interblocka in Domžal so Ljubljančani slavili le enkrat - 29. marca lani so v Domžalah slavili z 2:1. Foto: www.nkinterblock.eu
Marjan Pušnik
Marijan Pušnik nima najlepših spominov na Maribor, ki ga je moral zapustiti pred slabima dvema letoma, potem ko ga je vodil 15 mesecev. Pod njegovim vodstvom so vijoličasti v Pokalu Intertoto izločili celo Villarreal. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja
Ali Lahti pomeni tudi odhod prvega strelca lanskega prvenstva Etiena Velikonje? Mladi Goričan ima v igri več klubov, a jih ne želi razkriti, saj se boji ponovitve primera Bochum. Foto: MMC RTV SLO

Gostitelji tekme so se znašli pred nenavadno birokratsko oviro - Nebojša Vučičević je bil poslan domov, zato ker potrdilo o končanem šolanju za trenerja ni zadovoljilo slovenskega Zavoda za zaposlovanje. Vučičević je diplomiral pred dobrim mesecem, a uradne podelitve diplom - diploma pa je pogoj za pridobitev delovnega dovoljenja - še ni bilo. Soglasje za nadaljevanje postopka na Zavodu mora zdaj dati Olimpijski komite Slovenije, a kaj, ko so pristojni na seminarju v Zürichu.

Lendavčani so v 1. krogu gostovali z le 16 igralci, kar so med tednom dopolnili s tremi registracijami domačih igralcev, hkrati pa sta prišla še cetrifikata za Jozsefa Seböka in Emila Miljakovića, v moštvo se po kazni vrača tudi vrata Luk.

Trener proti starejšim igralcem
Še bolj pestro je pri "grofih" - kar med treningom je igralce in klub zapustil Milan Djuričić, ki se je med vadbo "zapel" s Sebastjanom Gobcem, Martinom Šarićem in Lisandrom Sacripantijem. Hrvaški trener, ki je bil v Celju le tri tedne, se je po treh dneh srečal s predsednikom kluba Marjanom Vengustom in se dogovoril za vrnitev. Tekmo v Lendavi bo sicer vodil njegov (nekdanji in bodoči) pomočnik Damjan Romih, nato bo vodenje stroke spet prevzel hrvaški strokovnjak.

Argentincema 54 tisoč evrov kazni
Gobec, ki mu je v vodo padla vrnitev k belgijskemu St. Truidnu, je ostal brez kapetanskega traku, namesto njega pa je kapetan postal Rajko Rep. Komaj 19-letni napadalec, ki trenutno nastopa na EP-ju do 19 let, je doslej zbral le 8 nastopov in 154 minut igre v I. SNL. Za nameček sta bila suspendirana in s kar 27 tisoč evri po osebi kaznovana oba celjska Argentinca. Sacripanti in Šarić, ki je še v dodatnem disciplinskem postopku, vneto iščeta nov klub, pred tem pa si želita na arbitraži doseči razveljavitev pogodb s Celjem, ki s prodajami želi sanirati dolg nastal v minuli sezoni.

In tekma? Gostom se slabo piše, saj na 10 tekmah v Lendavi Celjani še niso zmagali, 5-krat so izgubili in 5-krat remizirali.

INTERBLOCK (1.) - DOMŽALE (5.)
Po Olimpiji čaka "kockarje" obračun s sosednimi Domžalami, kar bi moral biti zahtevnejši test sposobnosti Interblocka. Ljubljančani se medtem že pripravljajo tudi na obračun 3. predkroga Evropske lige, kjer jih čaka neugodni ukrajinski Metalurg iz Donjecka. Tekma bo zanimiva za Danijela Breziča, ki je zadnja leta dajal ton zvezni liniji Domžal, poleti pa se je preselil k Interblocku.

V kadru Igorja Benedejčiča bo znova tudi obetavni Josip Iličič, medtem ko Vlada Badžima mučita zdravstvene težave vratarja Darka Brljaka in kapetana Luke Elsnerja. "Kockarji" v sedmem obračunu z Domžalami v Spodnji Šiški iščejo sploh prvo zmago.

LABOD DRAVA (6.) - LUKA KOPER (4.)
Drava po povratku v Domžalah pred domačimi navijači upa na prvo zmago. Ptujskemu moštvu sta se med tednom priključila še Rok Marinič in Marko Balažic (Mura 05). Vse niti igre bo znova v svojih nogah imel prvi ptujski adut Rok Kronaveter. Nasproti bo stal Koper, ki pod vodstvom Mirana Pavlina cilja na drugo zaporedno zmago. Koprčani ne morejo računati na poškodovana Ermina Hasiča in Patrika Ipavca.

Lahko pomlajena Drava razblini ambiciozne načrte gostov? Koper je spomladi ob zadnjem obisku Ptuja prvič zmagal (2:1) na Dravskem polju.

RUDAR (2.) - MARIBOR (7.)
"Knapi" so neslavno končali evropsko epizodo, medtem ko "vijoličaste" v Evropi čakajo še najmanj štiri tekme. Spodrsljal pred praznimi tribunami z Gorico, morajo Mariborčani čimprej popraviti, če ne želijo, da si že na uvodu nakopljejo previsok zaostanek za konkurenco. Naporen ritem, do konca avgusta bo Maribor odigral kar 10 tekem, bo priložnost za rotacijo. Rudar bo zdaj pozornost obrnil na domače prvenstvo, kjer mu lani v obračunih s prvaki ni šlo najbolje.

V lanski sezoni je Maribor dobil vse štiri medsebojne tekme, z gol razlliko 10:4.

HIT GORICA (3.) - OLIMPIJA (10.)
Pred desetletjem bi to bila velika tekma, zdaj pa bo to obračun ranjenih moštev. Goričani so prelahko izpadli iz evropske lige in se vračajo v slovensko realnost, kjer so sicer odlično štartali s skalpom prvakov. Olimpija po porazu v mestnem derbiju išče recept za prvoligaško igro. V vratih bo dobil priložnost 17-letni Jan Oblak, ki bo nadometsil grešnega kozla Damirja Botonjiča, med kader Braneta Oblaka se vrača Davor Bubanja.

Stara Olimpija in Gorica sta nazadnje igrali pred dobrimi 4 leti, 25. maja je bilo 1:1. Na 43 medsebojnih tekmah so bile "vrtnice" krepko boljše 21 zmag, 9 remijev in 13 porazov.

Lestvica:
INTERBLOCK LJ 1 1 0 0 3:1 3
RUDAR 1 1 0 0 2:0 3
HIT GORICA 1 1 0 0 1:0 3
LUKA KOPER 1 1 0 0 1:0 3
DOMŽALE 1 0 1 0 2:2 1
LABOD DRAVA 1 0 1 0 2:2 1
MARIBOR 1 0 0 1 0:1 0
MIK CM CELJE 1 0 0 1 0:1 0
NAFTA 1 0 0 1 0:2 0
OLIMPIJA (-2) 1 0 0 1 1:3 -2