Thomas Tuchel je 11. maja lani zapustil Mainz, vzel si je leto dni odmora, zdaj pa je sprejel velik izziv. Foto: EPA
Thomas Tuchel je 11. maja lani zapustil Mainz, vzel si je leto dni odmora, zdaj pa je sprejel velik izziv. Foto: EPA
Hans-Joachim Watzke, Thomas Tuchel in Michael Zorc
Hans-Joachim Watzke, Thomas Tuchel in Michael Zorc so optimistični pred začetkom nove sezone. Oba direktorja sta napovedala, da ne načrtujejo veliko novih okrepitev. Foto: EPA

Direktor Hans-Joachim Watzke in športni direktor Michael Zorc sta ponosno predstavila 41-letnega stratega, ki je sproščeno govoril pred ogromnim številom novinarjev. Branilec pri Stuttgarter Kickersih in Ulmu v devetdesetih letih se je med letoma 2009 in 2014 izkazal v Mainzu, kjer je prav tako nasledil Kloppa.

"Res sem zelo srečen, da bom lahko vodil Borussio. Odločitev je bila zelo lahka, vodstvo kluba je pokazalo veliko zaupanje v moje sposobnosti. Vzel sem si leto dni odmora, veliko sem razmišljal in se odločil, da želim voditi velik klub z bogato tradicijo. Po zadnji sezoni bomo zdaj v vlogi izzivalca, saj zaostajamo za vodilnimi štirimi ekipami v ligi. Pričakujem enakovreden boj z najboljšimi v Nemčiji," je pojasnil Tuchel, ki bo v novi sezoni vodil tudi slovenskega reprezentanta Kevina Kampla.

Pretekla sezona pod pričakovanji
Črno-rumeni so v letošnji sezoni zasedli sedmo mesto, osvojili so 46 točk in bodo igrali v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Spomladi so se prebudili, potem ko so bili jeseni nekaj časa prikovani na dno lestvice. V polfinalu pokala so v Münchnu po streljanju 11-m izločili Bayern, a so prejšnjo soboto izgubili proti Wolfsburgu z 1:3 na finalni tekmi v Berlinu.

Ne prenaša egoistov
"Moramo biti realni, zahtevam disciplino in nikakor ne prenašam egoistov v ekipi. Imamo veliko kakovostnih igralcev, vsakega posebej želim podrobno spoznati. Moj prijatelj Klopp je opravil odlično delo, zdaj moramo vse skupaj nadgraditi. Zagovarjam točno tak slog igre, kot ga igra Borussia. Želimo prevladovati, presing po vsem igrišču, ne bomo se branili, zagovarjam napadalen nogomet," je poudaril Tuchel.

"Veliko dam na čustva, Dortmund je prav posebno mesto, navijači so izjemni. Komaj čakam na prvo tekmo, da doživim to energijo na stadionu Westfalen," je še dodal Tuchel.

Prihaja Castro, verjetno tudi vratar Bürki
V novi sezoni bo za Borussio igral odlični vezist Bayerja iz Leverkusna Gonzalo Castro, velik ulov je tudi Julian Weigel, 19-letni talent se je izkazal pri 1860 Münchnu. Zelo verjetno bo prišel tudi vratar Roman Bürki, saj je Freiburg izpadel v drugo ligo. Nova sezona v Bundesligi se bo začela 14. avgusta.