Robert Lewandowski se je veselil 100. gola v rumeno-črnem dresu. Foto: EPA
Robert Lewandowski se je veselil 100. gola v rumeno-črnem dresu. Foto: EPA
Henrik Mhitarjan
Henrik Mhitarjan je zadel proti Bayernu in Wolfsburgu, oba zadetka pa bi verjetno zamenjal za 3:0 proti madridskemu Realu. Prejšnji torek je sredi drugega dela zgrešil prazna vrata. Foto: EPA

Ekipi sta se pred desetimi dnevi pomerili v Bundesligi, kjer so rumeno-črni po napetem srečanju slavili z 2:1. Tudi tokrat je imel Wolfsburg veliko priložnosti, a jih ni unovčil.

Mhitarjan načel mrežo "volkov"
Gostitelji so povedli v 12. minuti, ko je Marco Reus lepo zaposlil Henrika Mhitarjana. Armenec je z roba kazenskega prostora z natančnim strelom z levico zatresel mrežo. Mhitarjan, ki je prejšnji torek proti Realu (2:0) zgrešil prazna vrata in še dve veliki priložnosti, je v soboto v Münchnu (0:3) načel mrežo Bayerna, tudi tokrat je bil zelo razpoložen.

Lewandowski mojster pred vrati
Wolfsburg je nato pritisnil. Najprej je lepo priložnost zapravil Luiz Gustavo, Ivica Olić je z glavo meril prek vrat, v 42. minuti pa je Junior Malanda z glavo stresel vratnico. V naslednjem napadu je prišla kazen. Reus je v kazenskem prostoru našel Roberta Lewandowskega, ki je lepo zagradil žogo in jo z levico velemojstrsko poslal pod prečko. To je bil 100. zadetek Poljaka v rumenem-črnem dresu, poleti pa se bo preselil v München.

Gostje so imeli veliko smolo
Na začetku nadaljevanja je Lewandowski zadel zunanji del vratnice, v 54. minuti pa je zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. Wolfsburg se ni predal, vseskozi je skušal znižati. Posebej Malanda je bil nespreten pred vrati, večkrat se je izkazal vratar Roman Weidenfeller. Ko je bil nemočen, mu je pomagala vratnica, v 81. minuti jo je zadel še Luiz Gustavo.
Bayern je bil na sredini tekmi s 5:1 boljši od Kaiserslauterna.

Nemški pokal, polfinale:
BORUSSIA (D) - Wolfsburg 2:0 (2:0)
Mhitarjan 12., Lewandowski 43.

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm, Kehl, Mhitarjan (72./Kirch), Jojić, Reus (93./Schieber), Grosskreutz, Lewandowski (85./Aubameyang).

Wolfsburg: Grün, Träsch, Naldo, Knoche, Schäfer, Luiz Gustavo, Junior Malanda (83./Caligiuri), de Bruyne, Arnold (63./Vierinha), Perišić, Olić.

Sodnik: Manuel Gräfe


BAYERN - Kaiserslautern 5:1 (2:0)
Schweinsteiger 24., Kroos 32., Müller 50./11-m, Mandžukić 78., Götze 90.; Zoller 60.

Finale bo 17. maja v Berlinu.