John Terry bo lahko zaigral že v uvodnem krogu Lige prvakov sredi septembra. Foto: Reuters
John Terry bo lahko zaigral že v uvodnem krogu Lige prvakov sredi septembra. Foto: Reuters
Fernando Llorente
Fernando Llorente je v lanski sezoni s sijajnimi igrami popeljal Bilbao v finale Evropske lige in v finale španskega kraljevega pokala. Foto: EPA

Namesto na treh bo moral angleški reprezentant počivati na dveh tekmah, kazen tretje tekme pa se je spremenila v pogojno za čas treh let. Terry je tako že odslužil polovico kazni, saj ni igral na tekmi finala Lige prvakov proti Bayernu iz Münchna, ne bo pa igral tudi na tekmi superpokala proti madridskemu Atleticu, ki bo konec avgusta.

Llorente zavrnil podaljšanje pogodbe
Španski reprezentant Fernando Llorente je zavrnil ponudbo Athletic Bilbaa, da podaljša pogodbo, ki se mu sicer izteče junija prihodnje leto. "Llorente nam je sporočil svojo odločitev, ki pa za nas pomeni velik udarec," je nad odločitvijo napadalca razočaran predsednik baskovskega kluba Josu Urrutia, ki dodaja, da vodstvo kluba zanj ni dobilo prav nobene ponudbe, čeprav mediji vsakodnevno pišejo o domnevnih interesentih za nakup. 27-letni nogometaš je v Athleticu že od svojega desetega leta.

Toshack ni več makedonski selektor
Makedonska nogometna reprezentanca je mesec pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji ostala brez selektorja, saj je z nekdanjim selektorjem Walesa in trenerjem madridskega Reala 63-letnim Johnom Toshackom prekinila pogodbo, ker se ni uklonil prošnji, da se iz Španije preseli v Makedonijo.

"Toshack je hotel svoje delo opravljati kar iz Španije, v Makedonijo bi prihajal samo na tekme. Za nas to ni sprejemljivo, zato smo se z njim dogovorili o prekinitvi sodelovanja," je dejal novi predsednik zveze Ilčo Gjorgjioski.

Mogoče bi Valižanu še ustregli, če bi se lahko pohvalil z rezultati. A se ne more, saj je v osmih tekmah na makedonski klopi dosegel le eno zmago, še to je dosegel proti skromni Andori.