Ali se bo po devetih letih Wayne Rooney res poslovil od Manchester Uniteda ali pa gre le za
Ali se bo po devetih letih Wayne Rooney res poslovil od Manchester Uniteda ali pa gre le za "francosko raco"? Foto: Reuters

Besede Michela Moulina za francosko televizijo odmevajo po nogometnem svetu, kjer se že nekaj zadnjih tednov ugiba o Rooneyjevi prihodnosti med "rdečimi vragi". Moulinu dvomljivci očitajo, da samo skuša pritegniti pozornost za svoj športni portal Le 10 sport.

Prva tarča Katarcev iz Pariza
Vseeno je to le podkrepilo govorice, da Rooney ni več zadovoljen pri Manchester Unitedu in da si želi spremembe okolja, saj trener Alex Ferguson vse pogosteje vlogo prvega in edinega napadalca zaupa Robinu van Persieju.

Zanimanja PSG-ja za angleškega napadalca je že javno znano in ravno 27-letnik iz Liverpoola naj bi bil tarča številka 1 za poletni prestopni rok, ko bodo četrtfinalisti Lige prvakov še skušali obogatiti svojo zvenečo zasedbo.

Falcao zamenjava za Rooneyja?
Rooney ima z vodilnim moštvom Premier lige sklenjeno pogodbo še za dve leti, PSG pa je eden redkih nogometnih klubov, ki bi lahko izenačil in presegel dosedanjo tedensko plačo v vrednosti 235 tisoč evrov. Na drugi strani v Španiji poročajo, da je Radamel Falcao že na dve tretjini poti v Manchester United.

Pred časom je Zlatan Ibrahimović v intervjuju za The Sun že pozival in vabil Rooneyja v Paritz. "Če želi biti del najboljšega projekta v nogometu, potem obstaja samo en klub, za katerega lahko podpiše. Lahko razumem, zakaj so lastniki zainteresirani za Rooneyja, saj je eden izmed 10 najboljših napadalcev v Evropi," je hvalil stanovskega kolega "Ibrakadabra".

PSG najbolj zapravljiv klub zadnjih let
Naser Al Helaifi
, predsednik PSG-ja in predstavnik katarskega državnega sklada, ki je lastnik pariškega kluba, očitno namerava še naprej zapravljati milijone za nove okrepitve. V dveh letih je katarski šejk za slabe 200 milijonov evrov kupil 17 igralcev, kot so Ibrahimović, Thiago Silva, Ezequile Lavezzi, Javier Pastore in Lucas Moura.