Clarence Seedorf po desetletju igranja za Milan zapušča Sqan Siro. Foto: EPA
Clarence Seedorf po desetletju igranja za Milan zapušča Sqan Siro. Foto: EPA

36-letni Seedorf je v dresu Milana dosegel 47 golov na 300 tekmah v Serie A. "AC Milan zapuščam po fantastičnih desetih letih, na San Siro sem prišel v ključnih trenutkih svoje kariere in odločitev se je izkazala za pravilno. Zdaj je prišel čas, da razmislim o vseh možnostih za nadaljevanje kariere. Imeli smo svoje vzpone in padce in kot vse dobre stvari v življenju se je tudi moja izkušnja pri Milanu zaključila prehitro," je povedal Seedorf.

Italijanski podprvak pa se je okrepil z branilcem Chieva Francescom Acerbijem in vezistom Genove Kevinom Constantom. Sulley Muntari je prestal operacijo križnih vezi in bo z zelenic odsoten od pet do šest mesecev. V klubu pa so našli tudi začasno menjavo za poškodovanega igralca.

Milan si je od Genoe izposodil Constanta, ki bo zamenjal poškodovanega Muntarija, ki si ga je Milan izposodil januarja od mestnega tekmeca Interja, po dobri sezoni pa je bil tik pred podpisom pogodbe z moštvom s San Sira.
Giovinco znova za Juventus
Italijanski reprezentant Sebastian Giovinco se po dveh letih, ki jih je preživel v Parmi, vrača k Juventusu. Stara dama je Giovinca leta 2010 kot posojenega igralca poslala v Parmo z možnostjo odkupa, vsak od klubov pa je imel v lasti polovico njegove pogodbe. Zdaj pa so se italijanski prvaki odločili odkupiti preostalo polovico njegove pogodbe od Parme za kar 11 milijonov evrov, čeprav je Parmi najprej polovični delež odprodal za le tri milijone. Juventus je z igralcem podpisal triletno pogodbo. Giovinco je za Parmo v minuli sezoni zabil kar 15 golov.