Cristiano Ronaldo je z Realom slavil v Ligi prvakov, s Portugalsko pa je julija postal evropski prvak. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je z Realom slavil v Ligi prvakov, s Portugalsko pa je julija postal evropski prvak. Foto: Reuters
Claudio Ranieri
Med trojico kandidatov za trenerja leta je tudi Claudio Ranieri, ki je z Leicestrom spisal neverjetno pravljico. Foto: EPA

Zvezdnik madridskega Reala Ronaldo je favorit za prestižno nagrado, saj je osvojil Ligo prvakov in s Portugalsko tudi naslov evropskega prvaka.

Messi, nogometaš leta 2015, je kljub izjemnim predstavam zbral manj odmevnih lovorik. Griezmann pa je tako s Francijo kot z Atleticom iz Madrida izgubil finalna dvoboja na EP-ju in v Ligi prvakov.

Nagrado bo Fifa podelila na slovesnosti 9. januarja.

Potem ko sta se francoski magazin France Football, ki podeljuje nagrado zlata žogo, in Fifa razšla, bo krovna nogometna organizacija najboljšega izbrala v kombinaciji glasov selektorjev in kapetanov reprezentanc, spletnega glasovanja in novinarskih glasov.

Ranieri, Santos in Zidane kandidati za trenerja leta
Fifa je na tri imena skrčila tudi seznam kandidatov za najboljšega trenerja leta. Na njem so Claudio Ranieri, Fernando Santos in Zinedine Zidane.

Ranieri je Leicester senzacionalno popeljal do naslova angleškega nogometnega prvaka, Santos, selektor Portugalske, se je veselil naslova na evropskem prvenstvu, Zidane pa je bil z Realom zmagovalec Lige prvakov.

Na ožjem seznamu za najboljšo trenerko leta so Nemka German Silvia Neid, ki je nagrado osvojila že dvakrat in je po olimpijskem naslovu v Riu odstopila s položaja, selektorica ZDA Jill Ellis in selektorica švedske nogometne reprezentance Pia Sundhage.