Borussia Dortmund je po letih 1965 in 1989 tretjič osvojila nemški pokal. Foto: EPA
Borussia Dortmund je po letih 1965 in 1989 tretjič osvojila nemški pokal. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski - trikratni strelec na Olimpijskem stadionu. Foto: EPA
Magdalena Neuner
Pokalna lovorika je bila pred začetkom tekme ob izvajanju himne v rokah sveže upokojene biatlonke Magdalene Neuner. Foto: EPA
Angela Merkel
Na tribunah Olimpijskega stadiona je bila tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Foto: EPA
V Dortmundu slavijo še pokalni naslov

Varovanci Jürgena Kloppa se torej veselijo dvojne krone, kar jim je uspelo prvič v klubski zgodovini.
Kagava napovedal uspešen večer
Borussia je povedla že v 3. minuti, ko je Bayernov Luis Gustavo na svoji polovici nespretno podal do Jakuba Blaszczykowskega, ki je nato našel osamljenega Šindžija Kagavo, ta pa je zatresel prazno mrežo. Bayern je izenačil v 25. minuti. Vratar Roman Weidenfeller je v kazenskem prostoru podrl prodirajočega Maria Gomeza, tako da je sledila enajstmetrovka, ki jo je izkoristil Arjen Robben.

Ob polčasu +2 za Borussio
V 34. minuti je moral poškodovani vratar Weidenfeller (skupil jo je v trčenju z Gomezom) z igrišča, zamenjal pa ga je 23-letni Avstralec Mitchell Langerak. Borussia je v 41. minuti prišla do novega vodstva. Jerome Boateng je v kazenskem prostoru spodnesel Blaszcykowskega, kar je pomenilo novo enajstmetrovko. Uspešno jo je izvedel Mats Hummels, čeprav je bil Manuel Neuer zelo blizu uspeha. A to še ni bilo vse v prvem polčasu. V sodnikovem podaljšku je Robert Lewandowski zaključil protinapad Dortmundčanov za 3:1. Neuerja je matiral s strelom med nogama.

Lewandowski dotolkel Bayern
Ko je poljski napadalec v 58. minuti iz protinapada poslal žogo pod prečko za 4:1, je bil dvoboj tako rekoč odločen. Franck Ribery je v 76. minuti znižal z lepim zadetkom z roba kazenskega prostora, a je kmalu sledil še tretji gol Lewandowskega za 5:2. Tokrat je napako napravil vratar Neuer. Poraz in predvsem slaba igra Bayerna zagotovo nista dobra popotnica pred finalom Lige prvakov, ki ga bodo Bavarci 19. maja igrali na svojem stadionu. No, morda gre slabšo predstavo Bayerna vendarle pripisati temu, da so bili z mislimi že pri finalu Lige prvakov.

FINALE, Berlin

BORUSSIA DORTMUND - Bayern 5:2 (3:1)
74.794; Kagava 3., Hummels 41./11-m, Lewandowski 45., 58., 82.; Robben 25./11-m, Ribery 76.

Borussia Dortmund: Weidenfeller (34./Langerak); Piszczek, Subotić, Hummels , Schmelzer; Gündogan, Kehl; Blaszczykowski (84./Piszczek), Kagava (81./Bender), Grosskreutz; Lewandowski.

Bayern: Neuer; Lahm, Boateng, Badstuber , Alaba (69./Contento); Luiz Gustavo (46./Müller), Schweinsteiger ; Robben, Kroos, Ribery; Gomez .

Sodnik: Peter Gagelmann (Bremen)

V Dortmundu slavijo še pokalni naslov