Ob odločilnem zadetku je Nikitin ušel kapetanu Harisu Vučkiću. Foto: Aleš Fevžer
Ob odločilnem zadetku je Nikitin ušel kapetanu Harisu Vučkiću. Foto: Aleš Fevžer
Rusi v sodnikovem dodatku do zmage v Kopru
Nikitin edini strelec na Bonifiki

Odločitev o zmagovalcu je padla v 92. minuti, ko je po podaji iz kota kapetan Aleksej Nikitin iz neposredne bližine poslal žogo pod prečko. Rusi so tako kronali terensko premoč, ki so jo imeli večji del tekme: posest žoge 56:44 in streli v okvir vrat 2:1.

Jug ustavil Bazeljuka
Prvo priložnost na tekmi so si priigrali Rusi, potem ko je Konstantin Bazeljuk v 13. minuti ušel dvema slovenskima branilcema in na levi strani sam pritekel pred Ažbeta Juga, ki pa je dobil dvoboj "na štiri oči". Bazeljuk je bil nevaren tudi v 31. minuti, ko je izkoristil napako Luke Kranjca, nato pa z desne strani za las meril mimo desne Jugove vratnice.

Rahla premoč Rusov
Tudi Slovenci so imeli nekaj polpriložnosti. V 11. minuti je zapretil Enej Jelenič, medtem ko je v 28. minuti strel Andraža Šporarja z glavo zletel čez vrata. Šporar je v 43. minuti udaril še z okoli 25 metov, a je strel zletel mimo desne vratnice ruskega vratarja. Kljub temu je bila Rusija v prvem polčasu nevarnejša, o čemer priča tudi statistika: 2:1 streli v okvir vrat in 56:44 posest žoge.

Jug reševal Slovence
Tudi drugi polčas so bolje začeli Rusi, a se je ob prostem strelu izkazal Jug. Ta je bil na pravem mestu tudi v 68. minuti, ko je ustavil poskus Kozlova z nekaj metrov. Malo pozneje je Jug ubranil še strel Mogilevceva. Ko je že kazalo, da bo Slovenija z Bonifike odnesla vsaj točko, je Rusija prišla do kota in dosegla odločilni gol.

V torek bodo Slovenci gostovali v Bolgariji. V "play off" se bodo uvrstili zmagovalci desetih skupin in štirje najboljši drugouvrščeni.

Kavčič: Zaslužili smo si točko
"Kaj naj rečem ... Dobili smo ta gol v sodniškem dodatku, glede na prikazano, na željo in trud igralcev smo si zaslužili točko. Rusi so kakovostni, so prevladovali na trenutke, toda tudi mi smo imeli svoje priložnosti. Bili smo le premalo zbrani v določenih trenutkih, na koncu pa se je zgodilo, kar se je zgodilo. Moramo se zbrati, spočiti in iti v Bolgarijo nekaj naredit," je po tekmi povedal selektor Tomaž Kavčič.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2015 (U-21)
SKUPINA 2


SLOVENIJA - RUSIJA 0:1 (0:0)
800; Nikitin 92.

Slovenija: Jug, Janža, Blažič, Krajnc , Palčič, Črnic (67./Pučko), Vučkić, Vrhovec , Žibert (46./Benedičič ), Šporar, Jelenič.

Rusija: Baburin, Ten, Zujev, Nikitin , Semenov, Kajumov (65./Lambarski), Mogilevec, Jemeljanov, Jefremov (76./Nurov), Kozlov, Bazeljuk (69./Davidov).

Sodnik: M. Avram (Romunija)


ANDORA - ESTONIJA 0:2 (0:0)
Lipin 51., Kulinič 60.

BOLGARIJA - DANSKA 2:3 (2:1)
Jordanov 19., Gamakov 27.; Poulsen 8., 87., Vestergaard 53.

Lestvica:                          
DANSKA            6  4 2 0 16:6  14
RUSIJA            6  4 1 1 12:7  13
BOLGARIJA         7  2 2 3 14:12  8
ESTONIJA          5  2 2 1  5:3   8
SLOVENIJA         6  1 2 3  7:9   5
ANDORA            6  0 1 5  1:18  1
Rusi v sodnikovem dodatku do zmage v Kopru
Nikitin edini strelec na Bonifiki