Wayne Rooney računa, da bo v novi sezoni dosegel več kot 20 golov. Foto: EPA
Wayne Rooney računa, da bo v novi sezoni dosegel več kot 20 golov. Foto: EPA

"Poslušal sem vas, novinarje. Imate več znanja od mene. Zdaj bo Rooney znova v napadu. On je pravi kapetan, lani je presegel moja pričakovanja," je v svojem slogu v San Joseju pojasnil van Gaal, ki je zelo skrivnosten glede nove okrepitve na Old Traffordu: "Trenutno se še dogovarjamo. Ni napadalec, kot so poročali mediji, morali boste počakati, pa boste videli. Morda je to Sergio Ramos."

29-letni napadalec je bil v vlogi napadalca zadnjič v sezoni 2011/12, ko je dosegel 34 golov, nato pa ni bil več tako uspešen (v sezoni 2012/13 je zadel 16-krat, sezono zatem 19-krat in v pretekli sezoni 14-krat).

"Upam, da bom dosegel vsaj 20 golov ali še več. Če bom igral kot napadalec, potem bom zelo razočaran, če mi to ne bo spet uspelo. Pri Manchester Unitedu sem igral v številnih vlogah, za reprezentanco pa dosegam veliko zadetkov," je dodal Rooney.

Bo Müller novi soigralec "Schweinija"?
Van Gaal si želi v svoje vrste pripeljati nemškega reprezentanta Thomasa Müllerja. Bayernu naj bi vodstvo rdečih vragov ponudilo kar 90 milijonov evrov za 25-letnega napadalca. Prva ponudba je bila 60 milijonov evrov, a so Bavarci to gladko zavrnili. Müller se je odlično razumel z van Gaalom, ki je med letoma 2009 in 2011 treniral Bayern. Na Old Traffordu bi lahko združil moči z Bastianom Schweinsteigerjem, ki je podpisal triletno pogodbo.

Vratar David de Gea bo v soboto igral na prijateljski tekmi proti Barceloni in van Gaal noče niti slišati, da bi španski vratar odšel k madridskemu Realu.