Robin van Persie je eden najboljših napadalcev v Premier ligi. Foto: EPA
Robin van Persie je eden najboljših napadalcev v Premier ligi. Foto: EPA

V tem klubu sem odrasel in postal mož. Vsi so mi vselej nudili podporo, za kar sem jim zelo hvaležen. Zelo sem ponosen, da sem bil del tega kluba zadnjih osem let.

Robin van Persie
Cesc Fabregas in Samir Nasri
Arsenal ima težave z zadrževanjem ključnih nogometašev v klubu. Pred začetkom lanske sezone sta Emirates zapustila nosilca igre Cesc Fabregas in Samir Nasri. Prvi je okrepil vrste Barcelone, drugi pa je postal član Manchester Cityja, s katerim je v dramatičnem zaključku sezone osvojil tudi naslov angleškega prvaka. Foto: EPA

"Po temeljitem premisleku sem se odločil, da pogodbe ne bom podaljšal," je van Persie zapisal na svoji uradni spletni strani in hkrati razkril, da se je za ta korak odločil po sestanku z Wengerjem in izvršnim direktorjem Ivanom Gazidisom, na katerem se trojica v marsikaterem pogledu za razvoj in napredek kluba ni strinjala.

Ponosen, da je bil del kluba
"Za menoj je izvrstna sezon, a moj cilj je bil osvajanje lovorik, s katerimi bi klub pripeljal nazaj na pota stare slave," je pojasnil van Persie in dodal: "Iz spoštovanja do g. Wengerja, navijačev in kluba, ne bom razkril podrobnosti sestanka, a lahko potrdim, da se nismo strinjali s strategijo kluba za prihodnost. Navijače in ta klub bom vselej nosil v srcu. V tem klubu sem odrasel in postal mož. Vsi so mi vselej nudili podporo, za kar sem jim zelo hvaležen. Zelo sem ponosen, da sem bil del tega kluba zadnjih osem let."

Arsenal ima v zadnjih letih veliko težav z zadrževanjem najpomembnejših igralcev. Pred začetkom lanske sezone sta klub zapustila vezista Cesc Fabregas in Samir Nasri, tokrat pa so topničarji ostali še brez najboljšega napadalca. Kje bo van Persie nadaljeval kariero zaenkrat še ni znano, je pa še povedal, da se bo z Gazidisom dobil čez dva tedna, ko se vrne z dopusta.

Wenger uporabil preverjeno formulo
Van Persie se je Arsenalu za slabe tri milijone funtov pridružil iz vrst Feyenoorda 17. maja 2004. Menedžer topničarjev Arsene Wenger je na Nizozemcu izvršil preizkušeno formulo uspeha - tako kot Thierryja Henryja je tudi van Persieja z boka postavil v sredino napada in iz njega ustvaril izjemnega napadalca. Svoj debi je za klub, ki je takrat igral še na Highburyju, doživel 8. avgusta 2004, ko je Arsenal v Community Shieldu s 3:1 ugnal Manchester United. Po odhodu Henryja k Barceloni je van Persie postal prvi napadalec v klubu. Bremena se ni ustrašil, še več, za Wengerjevo ekipo je začel zadevati kot za stavo. Za klub je odigral 279 tekem, zadel 132 golov in podelil 63 podaj.

V tem klubu sem odrasel in postal mož. Vsi so mi vselej nudili podporo, za kar sem jim zelo hvaležen. Zelo sem ponosen, da sem bil del tega kluba zadnjih osem let.

Robin van Persie