Slovenski nogometaši so že opravili zadnji trening pred torkovo tekmo. Foto: EPA
Slovenski nogometaši so že opravili zadnji trening pred torkovo tekmo. Foto: EPA
Robert Koren
Kapetan Robert Koren pravi, da imajo obilico podatkov o tekmecu, zato se ni treba bati, da priprava na tekmo ne bi bila optimalna. Foto: EPA
Vasiljev zelo dobro pozna igro Slovencev
Tri točke v Talinu za mirno zimo

Slovenska nogometna reprezentanca mora pričakovano zmago nad Ferskimi otoki v torek nadgraditi z zmago nad Estonijo. Kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo se bo v Talinu začela ob 20.30, prenos bo na TV Slovenija 2. "Estonija je proti Srbiji res pokazala dobro igro, toda s tem se ne obremenjujemo preveč. Strokovni štab nam je zagotovil obilico podatkov o tekmecih, ki so pokazali, da imajo kakovost, toda mi razmišljamo le o sebi," pravi kapetan Robert Koren.

Slovenija v vlogi favorita
Na papirju je Slovenija favorit - 19. reprezentanca sveta bo namreč igrala proti 85. "Čaka nas zelo težka tekma, domačini bodo polni samozavesti po zmagi v Beogradu. Naš cilj pa je jasen, to je zmaga, saj potrebujemo točke. Naredili bomo vse, da pridemo do ugodnega izida z vsem spoštovanjem do gostiteljev. Estonci so že dokazali svojo kakovost, so spoštovanja vreden tekmec, tako kot vsak, toda cilj je vsem znan," je poudaril selektor Matjaž Kek.

Na tribunah 7.000 gledalcev
Le en igralec slovenskega državnega prvenstva bo v torek pritekel na stadion Le Coq Arena (verjetno ne bo povsem poln, zbralo naj bi se 7.000 gledalcev), to je estonski reprezentant Konstantin Vasiljev, ki igra za lendavsko Nafto in velja za enega najboljših tujcev v slovenski ligi. To sezono je dosegel tri zadetke. Tudi v izbrani vrsti ima kot ofenzivni vezist ključno vlogo, meni pa, da je ena redkih šibkih točk slovenske vrste počasnost vezistov. Za Estonijo ne bo smel igrati kaznovani kapetan Raio Piiroja.

Kvalifikacije za Euro 2012, skupina C
Torek ob 20.30 (prenos na TVS2 in MMC):
ESTONIJA - SLOVENIJA

Ob 17.00:
FERSKI OTOKI - SEVERNA IRSKA

Ob 20.50:
ITALIJA - SRBIJA


Lestvica:

ITALIJA 3 2 1 0 7:1 7
ESTONIJA 3 2 0 1 6:4 6
SLOVENIJA 3 1 1 1 6:3 4
SRBIJA 3 1 1 1 5:4 4
SEVERNA IRSKA 2 1 1 0 1:0 4
FERSKI OTOKI 4 0 0 4 2:15 0


Vasiljev zelo dobro pozna igro Slovencev
Tri točke v Talinu za mirno zimo