Crystal Palace je zadnjič igral v Premier ligi leta 2005. Foto: EPA
Crystal Palace je zadnjič igral v Premier ligi leta 2005. Foto: EPA
Kevin Phillips
Kevin Phillips je pri 39 letih postavil piko na i bogati karieri. Foto: EPA

Odločilni gol je v 105. minuti z bele točke dosegel veteran Kevin Phillips. Pred tem je branilec Watforda Marco Cassetti v kazenskem prostoru podrl napadalca Wilfrieda Zahaja, 39-letni Phillips pa je žogo poslal pod prečko in Manuel Almunia je bil brez moči. V zadnjih trenutkih podaljška je Fernando Forestieri skoraj izenačil, a je Joel Ward z glavo odbil žogo s črte.

Finale dodtanih kvalifikacije za Premier ligo naj bi bil najdražja nogometna tekma na svetu, saj vrednost oziroma prihodki zmagovitega moštva narastejo za 120 milijonov funtov. Londončani bodo med elito zaigrali prvič po sezoni 2004/05.

Že pred tem so si nastopanje v Premier ligi v naslednji sezoni zagotovili Cardiff City in Hull City, medtem ko se od prvoligaške druščine poslavljajo Queens Park Rangers, Reading in Wigan Athletic.

Dodatne kvalifikacije, Wembley:
CRYSTAL PALACE
- Watford 1:0 (0:0)
82.025; Phillips 105./11-m

Crystal Palace: Speroni, Ward, Moxey, Delaney, Gabbidon, Dikgacoi (17./O'Keefe), Garvan (84./Moritz), Jedinak, Williams (65./Phillips), Zaha, Wilbraham.

Watford: Almunia, Doyley, Pudil, Cassetti, Chalobah (74./Battocchio), Ekstrand, Hogg, Anya (86./Forestieri), Abdi, Deeney, Vydra (46./Geijo).

Sodnik: Martin Atkinson