Kevin Kampl (fotografija je z nedavne prijateljske tekme proti Schalkeju) je za uvod avstrijskega nogometnega prvenstva dosegel dva zadetka. Foto: EPA
Kevin Kampl (fotografija je z nedavne prijateljske tekme proti Schalkeju) je za uvod avstrijskega nogometnega prvenstva dosegel dva zadetka. Foto: EPA

Red Bull Salzburg je v bližini Dunaja premagal Wiener Neustadt z 1:5. Prve tri zadetke je dosegel Jonathan Soriano. Španski napadalec je atraktivno zadel v 22. minuti, ko je natančno meril z dvajsetih metrov. Gostitelji, ki so bili v povsem podrejenem položaju, so v 30. minuti presenetljivo izenačili, toda 27-letni Soriano, ki je pred prihodom v Salzburg igral za B-ekipo Barcelone, je že dve minuti pozneje postavil izid polčasa.

Kapetanu lanskih avstrijskih podprvakov je v 55. minuti uspel hat-trick, nato pa se je začel šov Kevina Kampla. Slovenski reprezentant je v 59. minuti po dvojni podaji s Sorianom v slogu Messija proti desni strani igrišča odplesal proti golu Jörga Siebenhandla.

Hitrost in obvladovanje žoge je unovčil tudi v 84. minuti, ko mu je uspela še ena samostojna akcija. Žogo je dobil na svoji strani igrišča, bil na levem krilu prehiter za Kristijana Dobrasa in Dennisa Mimma, nato pa učinkovito končal napad in postavil končni izid.

"Prva tekma je vedno nekaj posebnega. Zelo dobro smo se pripravili in sem zadovoljen z videnim. Toda še imamo rezerve, lahko igramo še bolje. Letos hočemo dokazati, da smo najboljša ekipa v Avstriji," je povedal trener Salzburga Roger Schmidt.

Austria, ki brani naslov prvaka, se je dolgo mučila z Admiro, saj je bil izid do 77. minute 0:0. Na koncu je bilo 2:0, Dareta Vršiča pa ni bilo niti na klopi. Sturm bo z novim trenerjem Darkom Milaničem danes igral v Innsbrucku proti Wackerju.