V tem dvoboju je Luis Suarez ugriznil Branislava Ivanovića. Foto: EPA
V tem dvoboju je Luis Suarez ugriznil Branislava Ivanovića. Foto: EPA
Branislav Ivanović sodniku kaže sledove ugriza. Foto: EPA

Sporni Urugvajec je zobe v nasprotnika zasadil že leta 2010, ko je v dresu Ajaxa napadel nogometaša PSV-ja Otmana Bakkala. Nizozemska zveza ga je kaznovala s sedmimi tekmami prepovedi igranja.

Sodnik spregledal incident
Na Otoku so po včerajšnjem incidentu ogorčeni in zahtevajo ostro kazen za 26-letnika. Suarez je branilca Chelseaja ugriznil med dvobojem v kazenskem prostoru gostov. Sodnik "kanibalizma" Urugvajca ni videl in ni reagiral niti, ko mu je Ivanović pokazal sledove ugriza. Suarez je imel že predtem rumeni karton. Za nameček je v sedmi minuti sodnikovega podaljška izenačil izid na 2:2 in Liverpoolu zagotovil točko.

Opravičilo Ivanoviću in soigralcem
Suarez se je Ivanoviću opravičil: "Zelo mi je žal za neopravičljivo obnašanje na tekmi s Chelseajem. Skušal sem priti v stik z Ivanovićem, da bi se mu opravičil osebno. Opravičujem se tudi trenerju, soigralcem in vsem v klubu, ki sem jih izneveril." Pozneje je prek Twitterja sporočil, da je govoril z Ivanovićem in da je ta njegovo opravičilo sprejel.

Direktor se je na letališču obrnil
Tako gladko pa očitno ne bo šlo v javnosti.. Čeprav gre za letos najboljšega nogometaša Liverpoola, je njegova prihodnost v klubu negotova. "Nihče ni nezamenljiv," je Suarezu sporočil trener Brendan Rogers. Direktor Ian Ayre je odpovedal turnejo po Aziji in Avstraliji, kjer bi moral promovirati poletno klubsko turnejo. Stadion je zapustil predčasno, da bi ujel letalo, vendar se je, potem ko je slišal za incident, nemudoma vrnil. "Vse bomo podrobno analizirali in se nato odločili. Nihče ni večji od kluba," je bil oster Rogers.

Burna preteklost Suareza
Suarez ima za sabo burno preteklost na igrišču in zunaj njega. Leta 2007 ga je Ajax suspendiral zaradi pretepa med polčasom s soigralcem Albertom Luquejem. NA SP-ju v JAR-u je z namerno roko preprečil zadetek Gani. Dosojena je bila enajsmetrovka, ki pa so jo Ganci zgrešili. Napredoval je Urugvaj. Le štiri mesece pozneje je sledil ugriz, omenjen na začetku članka.

Zadnji incident pred enim mesecem
Leto pozneje je na rasni podlagi žalil branilca Manchester Uniteda Patrica Evraja, zaradi česar je bil kaznovan z osmimi tekmami prepovedi igranja. Novo sporno dejanje je sledilo nekaj mesecev pozneje, ko na novem obračunu obeh ekip na Old Traffordu pred tekmo ni želel Evraju stisniti roke. Vsemu temu lahko dodamo še nekaj odigranih prekrškov in igranj z roko. Nazadnje je bil v središču pozornosti pred enim mesecem, ko je na južnoameriških kvalifikacijah udaril čilskega branilca Gonzala Jaro. Sodnik tega ni videl, je pa preiskavo sprožila Fifa in Suarezu grozi nov suspenz.