Prelomni trenutek na tekmi: prekršek Martina Demichelisa nad Lionelom Messijem za najstrožjo kazen in rdeči karton. Foto: Reuters
Prelomni trenutek na tekmi: prekršek Martina Demichelisa nad Lionelom Messijem za najstrožjo kazen in rdeči karton. Foto: Reuters

Barcelona je dolgo držala žogo v svoji posesti, a držala jo je tam, kjer smo želeli - stran od našega kazenskega prostora.

Manuel Pellegrini, menedžer Man Cityja
Lionel Messi
Lionel Messi je z bele točke dosegel prvi zadetek na tekmi. Foto: Reuters

"Ostati moramo mirni in nadaljevati po isti poti. Časa za počitek ni - začeti moramo že razmišljati o naslednji ligaški tekmi. Za vsako tekmovanje imamo jasen cilj. Lahko igramo bolje ali pa slabše kot danes, toda v nobenem primeru se ne bomo sprostili.

Gerardo Martino, trener Barcelone
Manuel Pellegrini
Menedžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini se zaveda, da ga čaka na povratnem obračunu v Barceloni zelo težka naloga. Foto: Reuters


Barcelona je storila velik korak k uvrstitvi v četrtfinale letošnje Lige prvakov. Katalonci so imeli nekaj kriznih trenutkov na stadionu Etihad v Manchestru, a so na splošno nadzirali potek tekme in unovčila prednost igralca več na igrišču, potem ko je bil v 53. minuti izključen domači branilec Martin Demichelis.

Kljub udobni zmagi in dvema doseženima zadetkoma v gosteh obračun še zdaleč ni končan. City, trenutno tretja ekipa angleškega prvenstva, bo zelo drago prodal svojo kožo na povratnem obračunu 12. marca - in kdo ve, morda mu končno uspe veliki podvig v izločilnih bojih najelitnejšega nogometnega tekmovanja v Evropi.
City imel Barcelono, kjer jo je hotel
"Igrali smo zelo dobro in poskusili izenačiti, nato pa so dosegli še drugi zadetek. Barcelona si do enajstmetrovke ni priigrala nobene priložnosti. Po izključitvi je bilo pomembno, da smo ostali zbrani in nadaljevali igro, ki smo jo prikazali do tedaj. Z igralcem manj je bilo seveda zelo težko doseči zadetek, a vseeno smo si priigrali dve ali tri priložnosti," je po tekmi dejal menedžer angleškega podprvaka Manuel Pellegrini. Dodal je: "Barcelona je dolgo držala žogo v svoji posesti, a držala jo je tam, kjer smo želeli - stran od našega kazenskega prostora."
Optimizem črpajo s tekme v Münchnu
O drugi tekmi je še preuranjeno govoriti, saj City pred povratnim obračunom v katalonski prestolnici čakata še ligaški obračun s Stoke Cityjem in finale ligaškega pokala na Wembleyju proti Sunderlandu. "Na Camp Nouu bomo poskusili rezultat obrniti sebi v prid. To nam je letos uspelo v Münchnu proti Bayernu, potem ko smo izgubili doma. Drugi gol je našo nalogo precej otežil. Barcelona ima zdaj veliko prednost in videli bomo, kako se bo vse skupaj izšlo," je še dodal 60-letni Čilenec. Povedal je še: "Poskušamo dobiti vsako tekmo v vsakem tekmovanju. Na koncu bomo videli, ali nam bo uspelo osvojiti lovoriko."

'Tata' Martino: Časa za počitek ni
Trener Barcelone Gerardo Martino je bil po tekmi zadovoljen. Njegovi načrti so se uresničili, na Etihad je prišel po zmago in jo tudi dobil. "Naš namen je bil zmaga. Kljub vsemu smo v prvem polčasu za deset minut precej popustili, enako smo storili tudi v nadaljevanju. Vsakič, ko smo to storili, smo tvegali zadetek. Vsekakor sem prepričan, da tega obračuna še zdaleč ni konec, a v gosteh smo odigrali zelo dobro tekmo, to predstavo moramo ponoviti tudi doma," je sedmi sili dejal 'Tata' Martino, ki je z mislimi že pri sobotni ligaški tekmi v San Sebastianu pri Real Sociedadu. "Ostati moramo mirni in nadaljevati po isti poti. Časa za počitek ni - začeti moramo že razmišljati o naslednji ligaški tekmi. Za vsako tekmovanje imamo jasen cilj. Lahko igramo bolje ali pa slabše kot danes, toda v nobenem primeru se ne bomo sprostili," je še dodal.
Iniesta: Izključitev je bila upravičena
"Manchester City ima vrhunsko ekipo, ki igra na najvišji ravni. Za nami je zelo dobra tekma, v kateri smo dobili enajstmetrovko in imeli igralca več. Naš glavni cilj je bil ohraniti posest žoge in si izdelati priložnosti za gol. To nam je tudi uspelo," je povedal vezist Barcelone Andres Iniesta in se dotaknil tudi sporno dosojene 11-metrovke. "Na zelenici je bilo videti, da se je prekršek zgodil v kazenskem prostoru. Kakor koli že, prekršek je bil, Martin (Demichelis) je bil zadnji igralec in je bil upravičeno izključen." Strelec vodilnega zadetka Lionel Messi, ki se je po številu zadetkov v Ligi prvakov za eno moštvo izenačil z Raulom Gonzalezom (66), je še povedal: "Odigrali smo dobro tekmo proti vrhunski ekipi. Z zmago v Manchestru smo naredili velik korak proti četrtfinalu."


Blanca motijo Ibrahimovićevi kritiki
Velik korak proti četrtfinalu so storili tudi nogometaši PSG-ja, ki so na BayAreni v Leverkusnu odpihnili Bayer s kar 4:0. Varovanci Samija Hyypië so bili povsem nemočni proti aktualnemu francoskemu prvaku, ki je na krilih izjemnega Zlatana Ibrahimovića - ta je odlično razigraval soigralce in med drugim dosegel tudi dva zadetka - praktično že uvrščen med osem najboljših evropskih ekip v letošnji sezoni. "To, da Zlatan zadeva, ni presenetljivo, je tehnično neverjetno podkovan in dominanten. Moti me, da nekateri še vedno dvomijo o njegovih nastopih v izločilnih bojih Lige prvakov. Danes je marsikoga utišal," je povedal trener Parižanov Laurent Blanc in hkrati obljubil, da bodo njegovi varovanci 'na polno' odigrali tudi povratno srečanje na Parku princev v francoski prestolnici.

Barcelona je dolgo držala žogo v svoji posesti, a držala jo je tam, kjer smo želeli - stran od našega kazenskega prostora.

Manuel Pellegrini, menedžer Man Cityja

"Ostati moramo mirni in nadaljevati po isti poti. Časa za počitek ni - začeti moramo že razmišljati o naslednji ligaški tekmi. Za vsako tekmovanje imamo jasen cilj. Lahko igramo bolje ali pa slabše kot danes, toda v nobenem primeru se ne bomo sprostili.

Gerardo Martino, trener Barcelone