Anthony Martial - dober posel ali panični nakup Manchester Uniteda? Foto: EPA
Anthony Martial - dober posel ali panični nakup Manchester Uniteda? Foto: EPA
David De Gea
Anders Lindegaard in David De Gea. Prvi se z Old Trafforda seli v West Bromwich Albion, drugi pa očitno v madridski Real. Foto: EPA

20-letni "Belgijec" Januzaj bo do konca sezone posojen Borussii Dortmund. "Adnan je izjemno kakovosten in vsestranski igralec, ki se bo dobro vklopil v naš napad," je bil zadovoljen športni direktor Borussie Michael Zorc.

Odškodnina za De Geo 35 milijonov evrov
Še korak bliže odhodu iz gnezda rdečih vragov je bil tudi vratar David De Gea. Real Madrid in Manchester sta se namreč dogovorila za odškodnino za 24-letnega vratarja. Ta naj bi znašala med 30 in 35 milijonov evrov. Poleg tega naj bi se v nasprotno smer, torej na Old Trafford, preselil vratar Reala Keylor Navas. A zataknilo se je v zadnjem trenutku.

50 milijonov evrov za 19-letnika
Na drugi strani je Manchester United tik pred podpisom pogodbe z mladim napadalcem Anthonyjem Martialom, za katerega naj bi Monacu plačal 50 milijonov evrov. 19-letnik je v lanskem francoskem prvenstvu dosegel osem golov na 31 tekmah. Za naslednjo reprezentančno akcijo ga je prvič vpoklical trener Didier Deschamps, ki mu je prižgal zeleno luč, da zapusti pripravljalni tabor francoske reprezentance. Martial je že v Angliji.

21-letnik iz Marseilla posojen v Juventus
Juventus je potrdil, da v klub prihaja mladi vezist Marseilla, 21-letni Mario Lemina. V Torinu bo sprva kot posojen igralec, če bo navdušil, pa bo stara dama zanj prihodnje leto odštela deset milijonov evrov.

Juve odštel 11 milijonov za Hernanesa
K italijanskim prvakom je prišel tudi vezist Interja Hernanes. Odškodnina za 30-letnega Brazilca naj bi znašala 11 milijonov evrov.

V Interju Brazilca in Srb
Veliko prometa je bilo pri milanskem Interju. Iz Galatasaraya sta prišla nekdanji brazilski reprezentant, 32-letni vezist Felipe Melo, in na posojo njegov rojak, 22-letni levi bočni branilec Alex Telles. Tik pred zaključkom prestopnega roka se je Inter z Romo dogovoril o prestopu srbskega reprezentanta Adema Ljajića. 23-letnik naj bi Inter stal 11 milijonov evrov.

Blaszczykowski rumeno bravo zamenjal za vijolično
V Fiorentino je na posojo prišel dolgoletni nogometaš Borussie iz Dortmunda, 29-letni Poljak Jakub Blaszczykowski.

Borini iz Liverpoola dokončno Sunderlandu
Sunderland se je z Liverpoolom dogovoril glede odškodnine za italijanskega napadalca Fabia Borinija, ki je kot posojen nogometaš očitno zadovoljil vodstvo Sunderlanda. Liverpool bo za 24-letnega Borinija prejel okoli 14 milijonov evrov.

Mamić za milijone prodal še enega igralca
Še en dober posel je uspel vodji zagrebškega Dinama Zdravku Mamiću. 21-letnega branilca Joza Šimunovića je Celticu prodal za sedem milijonov evrov.

De Bruyne v City za 75 milijonov
Trenutno najdražji prestop letošnjega poletja se je zgodil v nedeljo, ko se je iz Wolfsburga v Mancheter City preselil Kevin De Bruyne. Angleži so za belgijskega vezista odšteli 75 milijonov evrov. Najboljši igralec Bundeslige v prejšnji sezoni je podpisal šestletno pogodbo.