Howard Webb je zadnja leta sodil med najboljše nogometne sodnike v Evropi. Foto: Reuters
Howard Webb je zadnja leta sodil med najboljše nogometne sodnike v Evropi. Foto: Reuters
Howard Webb
Webb je sodil tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ki je zanj pomenilo tudi zadnje veliko tekmovanje v bogati karieri. Foto: EPA

Angleški mediji poročajo, da bo Webb prenehal soditi na največjih nogometnih tekmah. Posel, ki ga je Britanec opravljal 25 let, bo namreč zamenjal s službo tehničnega direktorja v sodniški organizaciji, kjer bo ob vseh zadolžitvah skrbel tudi za razvoj novih nogometnih sodnikov.

"Sodniško delo mi je dalo ogromno in pomembno je, da najboljši delivci pravice ostanejo v tej vlogi ter podajajo svoje znanje naprej. Še vedno pa se moram veliko naučiti o sodniškem delu in najboljši kraj za to je v sodniški organizaciji. Gre za zelo pozitivno delovno okolje in vsi tam imamo enako željo, da še izboljšamo delo sodnikov," je o svojem novem poslanstvu dejal Webb.

Vrhunec - finale Lige prvakov in SP-ja
Anglež je s tem sklenil dolgoletno kariero, v kateri je od leta 2003 sodil v premierligaški konkurenci, delivec pravice je bil tako v finalu FA-pokala kot tudi ligaškega pokala. 43-letnik iz Yorkshira je ob tem sodeloval na devetih Uefinih in Fifinih turnirjih, največje priznanje za kakovostno sojenje pa je dobil leta 2010, ko je postal edini nogometni sodnik, ki je v istem letu sodil tako finale lige prvakov na Santiagu Bernabeu kot tudi svetovnega prvenstva v Johannesburgu.

V karieri je bil v vlogi sodnika na več kot 530 tekmah, na teh pa je dosodil 1.694 rumenih in 68 rdečih kartonov.