Danny Welbeck je na evropskem prvenstvu navdušil z golom s petko. Foto: EPA
Danny Welbeck je na evropskem prvenstvu navdušil z golom s petko. Foto: EPA

Welbeck je bil rojen v Manchestru, njegova starša pa sta iz Gane. Karieri je začel na Old Traffordu, vmes pa je bil posojen v Preston North End in Sunderland. V prvi ekipi Alexa Fergusona se je dokončno uveljavil v prejšnji sezoni, na letošnjem evropskem prvenstvu pa je bil tudi v začetni enajsterici državne reprezentance.

Ferguson bo Welbecku še naprej dajal pomembno vlogo v Unitedu, čeprav je prejšnji teden prišel nizozemski napadalec Robin van Persie in tako še povečal konkurenco v napadu. "Danny je v klubu od svojega osmega leta in je v zadnjih letih napravil izjemen napredek. Najprej je bil uspešen kot posojen igralec, lani pa je postal tudi član prve ekipe. Vse pomembnejši igralec je tudi v mednarodnem merilu, kar je pokazal z zrelim nastopom na evropskem prvenstvu. Pred njim je bleščeča prihodnost," je prepričan Ferguson.

"Učil sem se pri najboljšem trenerju na svetu, v ekipi je kopica vrhunskih nogometašev v svetovnem merilu, zato se veselim novih izzivov v tej sezoni," pa je zadovoljen napadalec.