Arsene Wenger, ki je v zadnjih letih zaradi prazne vitrine poslušal številne kritike, je lahko na začetku letošnje sezone precej bolj nasmejan. Foto: EPA
Arsene Wenger, ki je v zadnjih letih zaradi prazne vitrine poslušal številne kritike, je lahko na začetku letošnje sezone precej bolj nasmejan. Foto: EPA
Per Mertesacker in Mesut Özil
Mesut Özil je postal motor igre Arsenala. Foto: EPA
Jose Callejon
Jose Callejon in soigralci so opravili trening na stadionu Emirates. Foto: EPA
Frank de Boer
Frank de Boer računa, da bi se lahko Ajax vključil v boj za drugo mesto. Foto: EPA
Gerard Pique, Cesc Fabregas, Sergio Busquets in Andres Iniesta
Gerard Pique, Cesc Fabregas, Sergio Busquets in Andres Iniesta so lani dobili opozorilo. V torek bodo pripravljeni na obrambno igro in protinapade Celtica. Foto: EPA

Arsene Wenger je zelo previden, dobro pozna Rafaela Beniteza, ki je še neporažen na klopi Neapeljčanov na uradnih tekmah. Francoz na klopi Arsenala je še posebej izpostavil nevarne protinapade Napolija, v oči mu je padel Lorenzo Insigne.

"Zelo je gibljiv, ni visok, je pa izjemno hiter, pravi specialist je za prehod iz obrambe v napad. Zelo dober je tudi v preigravanju, vedno je na pravem mestu. Ko dobijo žogo, se Jose Callejon, Marek Hamšik, Insigne in Gonzalo Higuain izstrelijo v napad. Ključno bo, da se bomo hitro vračali v obrambo," je pojasnil Wenger, ki je lahko zelo zadovoljen z začetkom nove sezone.

Ramsey in Özil v glavnih vlogah
Arsenal je dobil uvodno tekmo Lige prvakov v Marseillu z 2:1, v angleškem prvenstvu ima že pet zmag. Manjkali bodo poškodovani Theo Walcott, Abou Diaby, Lukas Podolski in Alex Oxlade-Chamberlain. V življenjski formi je Aaron Ramsey, ekipo pa je preporodil Mesut Özil, ki je s svojimi idejami vedno korak pred drugimi.

Tudi Napoli je v sijajni formi. V Serie A je več točk zbrala le Roma, v uvodnem krogu so Neapeljčani ugnali dortmundsko Borussio z 2:1. V soboto so z dvema goloma Gorana Pandeva zmagali v Genovi z 2:0, nastopili so s številnimi rezervisti. "Imam veliko izkušenj s tekmami v evropskih tekmovanjih. Brez rotacije v tako natrpanem urniku ne gre," je poudaril Benitez.

"Kloppo" na tribuni
Na drugi tekmi skupine F bo Marseille gostoval v Dortmundu. Za Borussio je to izjemno pomembna tekma, saj si ne more privoščiti druge ničle. Pred dvema letoma je Marseille dobil obe medsebojni tekmi v skupinskem delu Lige prvakov (3:0 in 3:2), a rumeno-črni so zelo napredovali, maja so igrali v finalu na Wembleyju.

Zaradi neprimernega vedenja do četrtega sodnika na tekmi v Neaplju je kaznovan trener Jürgen Klopp, ki bo tekmo spremljal na tribuni. Srečanje bo vodil njegov pomočnik Željko Buvač, ki je že 13 let njegova desna roka. Odlično sta sodelovala že v Mainzu.

Milan proti Ajaxu brez El Shaarawyja
Zelo zanimivo bo tudi v skupini H, kjer bo Ajax gostil Milan. Stephan El Shaarawy bo zaradi poškodbe stopala izpustil tekmo na največjem amsterdamskem stadionu. 20-letni napadalec ni odpotoval na Nizozemsko, saj so zdravniki odkrili, da ima počeno kost v levem stopalu.

Nova priložnost za Birso
Trener Massimiliano Allegri bo torkovo tekmo zelo verjetno začel z Mariem Balotellijem in Alessandrom Matrijem, ki jima bo pomagal Valter Birsa. Slovenski reprezentant se je sijajno vklopil v ekipo, v soboto je na San Siru odločil tekmo proti Sampdorii.

De Boer računa na napake obrambe Milana
"Milan ima odličen napad in zelo stabilno sredino igrišča. V obrambi delajo napake, to moramo izkoristiti. Ne moremo čakati na protinapade. Tekma proti Milanu doma in obe tekmi proti Celticu so najboljše priložnosti za osvajanje točk v tej skupini," je povedal Frank de Boer, ki je igral v finalu Lige prvakov leta 1995, ko je Ajax na Dunaju z golom Patricka Kluiverta ugnal Milan z 1:0.

Barca brez Messija na Celtic Parku
Barcelona bo gostovala na Celtic Parku, kjer je lani izgubila z 1:2. Manjkal bo Lionel Messi, argentinski virtuoz ima poškodovano stegensko mišico. "Niti slučajno ne razmišljamo o maščevanju. Uživali bomo v sijajnem vzdušju, vedno je nekaj posebnega igrati na Celtic Parku. Škoti se znajo odlično postaviti, znova bodo nevarni," je razlagal športni direktor Andoni Zubizarreta.

2. krog, torek ob 20.45, skupina E:
BASEL - SCHALKE
STEAUA - CHELSEA

Lestvica:                          
SCHALKE             1  1 0 0 3:0  3
BASEL               1  1 0 0 2:1  3
CHELSEA             1  0 0 1 1:2  0
STEAUA              1  0 0 1 1:2  0



Skupina F:
BORUSSIA (D) - MARSEILLE
ARSENAL - NAPOLI

Lestvica:                          
ARSENAL             1  1 0 0 2:1  3
NAPOLI              1  1 0 0 2:1  3
BORUSSIA (D)        1  0 0 1 1:2  0
MARSEILLE           1  0 0 1 1:2  0


Skupina G:
ZENIT - AUSTRIA DUNAJ ob 18.00
PORTO - ATLETICO MADRID

Lestvica:                          
ATLETICO MADRID     1  1 0 0 3:1  3
PORTO               1  1 0 0 1:0  3
AUSTRIA DUNAJ       1  0 0 1 0:1  0
ZENIT               1  0 0 1 1:3  0



Skupina H:
AJAX - MILAN
CELTIC - BARCELONA

Lestvica:                           
BARCELONA           1  1 0 0 4:0  3 
MILAN               1  1 0 0 2:0  3 
CELTIC              1  0 0 1 0:2  0 
AJAX                1  0 0 1 0:4  0