Arsene Wenger je bil zelo razočaran nad igro svojih izbrancev. V zadnjih dveh krogih bi se morali uskladiti prav vsi izidi, če se želi Arsenal prebiti med najboljših 16. Foto: EPA
Arsene Wenger je bil zelo razočaran nad igro svojih izbrancev. V zadnjih dveh krogih bi se morali uskladiti prav vsi izidi, če se želi Arsenal prebiti med najboljših 16. Foto: EPA
Arjen Robben
Arjen Robben je v 55. minuti zadel le 37 sekund po vstopu v igro. Nizozemec je s prvim dotikom žogo mojstrsko poslal pod prečko za 4:0. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski je na zadnjih sedmih tekmah v Ligi prvakov zadel sedemkrat. Foto: EPA
Thomas Müller
Thomas Müller v letošnji sezoni desetkrat zatresel mrežo v Bundesligi, dvakrat v pokalu in štirikrat v Ligi prvakov. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola noče govoriti o podaljšanju pogodbe pri Bayernu. Veliko bo odvisno prav od uspeha v Ligi prvakov. V zadnjih dveh sezonah je Bayern izpadel v polfinalu. Foto: EPA

Po zmagi nad Bayernom z 2:0 pred dvema tednoma so topničarji blesteli tudi v Premier ligi, kjer so skupaj z Manchester Cityjem na vrhu lestvice. V Münchnu so bili popolnoma razglašeni, prejeli so pravo lekcijo (5:1) in v zadnjih dveh krogih se mora veliko stvari uskladiti, da bi se Arsenal še 13. sezono zapored prebil v izločilne boje Lige prvakov.
V Pireju bo potrebna zmaga z dvema goloma razlike
Bayern in Olympiacos imata po devet točk, 24. novembra se bosta pomerila v Münchnu. Londončani bodo močno stiskali pesti za nemške prvake, ob tem pa morajo na stadionu Emirates premagati zagrebški Dinamo. V tem primeru bi odločal zadnji krog, ko Arsenal gostuje v Pireju. Olympiacos je v Londonu slavil s 3:2, zato ima odlične karte tudi v medsebojni primerjavi, če bi imela oba po devet točk. Na vročem stadionu Georgios Karaiskakis bi torej 9. decembra Arsenal potreboval zmago z dvema zadetkoma prednosti.
Wenger bo to tekmo skušal izbrisati iz spomina
"Še vedno imamo možnosti za napredovanje. Seveda se zavedamo, da so minimalne. Zelo na tesno bo šlo, vendar se bomo bojevali do konca. Najprej moramo premagati Dinamo doma in upati na zmago Bayerna nad Olympiacosom. Odločitev bi nato padla na zadnji tekmi v Pireju," je razmišljal Arsene Wenger po polomu v Münchnu. Na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov februarja 2012 je Milan na San Siru razbil topničarje kar s 4:0. Tokrat so drugič v bogati zgodovini izgubili s štirimi zadetki razlike, pet golov pa so prejeli le v Moskvi proti Spartaku v sezoni 1982/83 na tekmi Pokala Uefa (5:2).

"V obrambi smo bili zelo slabi. Sploh nismo bili homogena ekipa. Nismo igrali presinga, nismo bili dovolj zbrani in tudi v dvoboje nismo šli dovolj agresivno. Opazovali smo njihovo igro. To je bilo zares veliko razočaranje. S tako igro ne bomo prišli nikamor. Na najvišji evropski ravni tako seveda ne gre. To tekmo bom skušal izbrisati iz spomina, saj se ni zgodilo prav nič pozitivnega za nas. Bayern ima zares kakovostno ekipo. Če bodo tako igrali proti Olympicasou, bodo zanesljivo zmagali," je še dodal 65-letni Francoz.

Mertesacker: Nikakor jim nismo mogli slediti
Kapetan Per Mertesacker je bil prepočasen za hitre igralce Bayerna, ki so predvsem v prvem polčasu prikazala galapredstavo. "Prehitro smo prejeli prvi zadetek. Bayern je ujel pravi ritem, nikakor jim nismo mogli slediti. Na prvi tekmi v Londonu smo precej bolje začeli tekmo. Precej pogumneje bi bilo treba igrati v Münchnu. Ko si enkrat v zaostanku, je zelo težko igrati proti tako močnemu tekmecu," je poudaril visoki branilec.
Spretni Müller prehitel tudi Rummeniggeja
Po petkovi bledi predstavi v Frankfurtu (0:0) so mnogi pričakovali popolnoma drugačen obraz Bayerna. Thomas Müller je znova navdušil, v kazenskem prostoru je izjemno iznajdljiv. Vedno najde pravo rešitev, v letošnji sezoni mu gre res vse po načrtih.
"To je bila ključna tekma in izpolnili smo cilj. V primeru poraza bi bil položaj v skupini precej bolj negotov. Zelo temeljito smo se pripravili na to srečanje. Naslednji cilj je prvo mesto v skupini," je povedal Müller, ki je z dvema zadetkoma na večni lestvici strelcev Bayerna v evropskih tekmovanjih prehitel predsednika upravnega odbora Karla Heinza Rummeniggeja. Müller je zabil že 32 golov, pred njim je le legendarni Gerd Müller s 66 zadetki. "Bomber der Nation", ki ima alzheimerjevo bolezen, je v torek praznoval 70. rojstni dan.
Guardiola: Pravi odziv na poraz v Londonu
"V uvodnih desetih minutah smo prevečkrat izgubili žogo, po prvem golu pa je steklo in iz minute v minuto smo igrali bolje. V drugem polčasu smo želeli nadzorovati potek tekme, vendar smo dopustili preveč protinapadov. To je bil pravi odziv na poraz v Londonu, kjer smo igrali zelo dobro, a ostali praznih rok. Ta tekma je bila ključna v tej skupini. Skoraj smo že uvrščeni v osmino finala, želimo pa premagati Olympiacos, kar bi pomenilo prvo mesto v skupini," je bil zadovoljen Pep Guardola.
Novembra se še ne delijo lovorike
"Odlično smo unovčili naše prednosti. Posest žoge je ključna v mojem sistemu igre, saj si lahko le tako ustvarjaš priložnosti. Vedno si želim zelo visok odstotek posesti, potem tekmec ne more doseči gola. Prav zaradi tega prejemamo tako malo zadetkov. To je najboljša ekipa Bayerna, odkar jo vodim. Zelo dobro smo se spoznali v treh letih. Korak za korakom gremo v pravo smer. Zelo smo se izboljšali, dobro nam gre, vendar zdaj je šele november in ničesar še nismo osvojili," je poudaril španski strateg.
Pep noče govoriti o podaljšanju pogodbe
Kapetan Philipp Lahm je v pogovoru za televizijsko postajo Sky povedal, da je Guardioli že prenesel željo celotne garderobe Bayerna, da podaljša pogodbo. Ko ga je nemški novinar želel vprašati, ali bo podaljšal, se je Pep le nasmejal: "To je pa prepovedano vprašanje."