Drugo leto zapored Barcelono zapušča kapetan. Lani se je poslovil Carles Puyol, letos pa Xavi. Foto: EPA
Drugo leto zapored Barcelono zapušča kapetan. Lani se je poslovil Carles Puyol, letos pa Xavi. Foto: EPA

pred koncem kariere preizkusil v Katarju.

Eden najboljših vezistov vseh časov je podpisal triletno pogodbo z Al Sadom, na leto pa bo zaslužil kar deset milijonov evrov. Vso kariero je 35-letni Xavi preigral pri Barci in bil med najzaslužnejšimi za največje uspehe blaugrane. Katalonec je z Barcelono trikrat osvojil Ligo prvakov in sedemkrat špansko prvenstvo. Xavi je bil motor in glavni organizator igre "tiki-taka". V letošnji sezoni Xavi ni več član udarne enajsterice.

Xavi je bil tudi ključni mož španske reprezentance, ki je dvakrat postala evropski in enkrat svetovni prvak. Leta 2008 je bil tudi najboljši igralec evropskega prvenstva, leto pozneje pa najboljši igralec finala Lige prvakov, ko je Barca premagala Manchester United. V dresu španske reprezentance je zbral 133 nastopov in dosegel 12 golov. Za prvo ekipo Barcelone je debitiral pred 17 leti, v klubu pa je bil kar 24 let.

Khedira bo zapustil Real
Madridski Real pa bo po koncu sezone zapustil Sami Khedira, ki ni zadovoljen s svojim statusom v ekipi. V tej sezoni je igral le na 17 tekmah, ob prihodu v Španijo pred petimi leti, pa je bil hitro član udarne enajsterice. Za nemškega reprezentanta že dalj časa zanimanje kažejo Schalke, Wolfsburg, Chelsea in italijanski klubi. Ime kluba in bančno stanje, kot je dejal Khedira, niso v prvem planu. Radi bi namreč sodeloval tudi pri razvoju ekipe in vodil mlade igralce.