Juventus bo imel na Stamford Bridgeu težko delo. Chelsea je doma dobil zadnjih šest tekem v Ligi prvakov, na zadnjih osmih pa je prejel samo tri zadetke.
Juventus bo imel na Stamford Bridgeu težko delo. Chelsea je doma dobil zadnjih šest tekem v Ligi prvakov, na zadnjih osmih pa je prejel samo tri zadetke. "Stara dama" je v Angliji na zadnjih desetih srečanjih kar osemkrat izgubila in nikoli zmagala. Foto: EPA
Xherdan Shaqiri in Juup Heynckes
Xherdan Shaqiri in Juup Heynckes na treningu Bayerna. Foto: EPA
Tito Vilanova
Tito Vilanova bo prvič vodil Barcelono v Ligi prvakov. Foto: EPA

"Lastnik (Roman Abramović, op. a.) ni izgubil svojih ambicij. Vedno si želi zmagovati in doseči največ. Ta njegova želja ne bo izginila, dokler bo na čelu kluba," je trener Chelseaja Roberto Di Matteo hitro utišal vse, ki bi utegnili pomisliti, da "modri" po lanski finalni zmagi v Münchnu morda niso več tako lačni zmag v tem tekmovanju. Do zdaj še nobenemu moštvu v Ligi prvakov ni uspelo ubraniti lovorike.

"Klofuta" Atletica
Chelsea je dobro začel domačo sezono. Po štirih krogih angleškega prvenstva je na vrhu lestvice s tremi zmagami in remijem. Veliko slabše se je konec avgusta zanj končala tekma evropskega superpokala v Monte Carlu, kjer je kar z 1:4 moral priznati premoč Atleticu iz Madrida. Na nedeljskem gostovanju pri Queens Park Rangersih (0:0) je slabo igral Fernando Torres. Jezil se je na sodnike, 10 minut pred koncem pa ga je zamenjal Daniel Sturridge, kar Španec ni mirno sprejel in odkorakal naravnost v slačilnico.

"Pokazal je nekaj jeze, toda to za nas ni težava. Imel je priložnost zadeti v prvem polčasu, tudi v drugem je imel polpriložnost. Pod pritiskom ne more biti samo en igralec. Smo ekipa in iščemo tudi druge nogometaše, ki bi lahko zadevali," je o Torresu povedal Di Matteo.

Tudi Juventus vodi v italijanskem prvenstvu. Odsotnost kaznovanega trenerja Antonia Conteja, ki tekem ne more spremljati s klopi, se tako ne pozna. V nedeljo so Torinčani v Genovi nekoliko spočili nekaj nosilcev igre. Rezervista sta bila med drugim Mirko Vučinić in Kwadwo Asamoah, ki pa sta nato oba zadela za zmago s 3:1 nad Genoo.

Spartak v zadnjem času ne blesti
Barcelona je proti Getafeju (1:4) spočila Lionela Messija in Danija Alvesa. Argentinec je v zadnjih 20 minutah zadel dvakrat. Na Nou Camp v sredo prihaja Spartak Moskva. Jordija Albe, ki v soboto ni igral zaradi gripe, tudi tokrat ne bo v ekipi, je pa po poškodbi mišice okreval Alexis Sanchez. Na seznamu poškodovanih se je Andresu Iniesti sicer pridružil kapetan Carles Puyol, ki naj bi zaradi poškodbe kolenske vezi počival šest tednov.
Spartak je na zadnjih treh tekmah v ruskem prvenstvu osvojil samo točko, a trener Unai Emery, nekdanji prvi mož Valencie, pravi, da krize ni. Moskovčani so v kvalifikacijah izločili Fenerbahče. Med drugim je poškodovan kapetan Sergej Paršivljuk.

Pellegrino ima Bayern v slabem spominu
Lanski finalist Bayern bo doma igral proti Valencii. Pred 11 leti jo je ugnal v finalu na San Siru, ko je zadnjič postal evropski prvak. Bavarci, ki so lani ostali brez lovorike tudi na domačem prizorišču, so v soboto ob zmagi nad Mainzem (3:1) igrali brez rahlo poškodovanih Arjena Robbna in Francka Riberyja. V sredo bosta znova v ekipi, ni pa po operaciji še okreval Mario Gomez.
Valencia - vodi jo Mauricio Pellegrino, ki je igral v milanskem finalu leta 2001 in tako kot Zlatko Zahovič ni bil uspešen pri 11-metrovkah - je v soboto prvič letos zmagala v španskem prvenstvu, a igra ni bila prepričljiva. Z 2:1 je bila boljša od Celta Viga. "Netopirji" imajo kar nekaj težav s poškodbami, med drugim bosta manjkala David Albelda in Fernando Gago.
Liga prvakov, 1. krog, sreda ob 20.45

Skupina E:

CHELSEA - JUVENTUS
Verjetni postavi:
Chelsea:
Čech, Ivanović, David Luiz, Terry, Cole, Lampard, Obi Mikel, Ramires, Hazard, Mata, Torres.
Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Asamoah, Vidal, Pirlo, Marchisio, Giovinco, Vučinić.

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)

ŠAHTAR DONECK - NORDSJELLAND

Skupina F:
LILLE - BATE BORISOV
BAYERN - VALENCIA

Verjetni postavi:
Bayern:
Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Badstuber, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Robben, Müller, Ribery, Mandžukić

Valencia: Alves, Pereira, Rami, Ruiz, Cissokho, Costa, Parejo, Feghouli, Jonas, Guardado, Soldado.
Sodnik: Firat Aydinus (Turčija)

Skupina G:
CELTIC - BENFICA
BARCELONA - SPARTAK MOSKVA

Skupina H:
MANCHESTER UNITED - GALATASARAY
BRAGA - CLUJ