Andoni Zubizarreta je pripeljal tudi Luisa Suareza, ki je daleč od forme, ki jo je prikazal v dresu Liverpoola. Foto: EPA
Andoni Zubizarreta je pripeljal tudi Luisa Suareza, ki je daleč od forme, ki jo je prikazal v dresu Liverpoola. Foto: EPA
Carles Puyol
Legendarni Carles Puyol svoje prihodnosti ne vidi v klubu, kjer je preživel celotno kariero. Med letoma 1999 in 2014 je na 392 prvenstvenih tekmah dosegel 12 golov. Foto: EPA

Barcelona, ki je novico sporočila prek spletne strani, se je Zubizarreti zahvalila za prispevek, predanost in profesionalizem. Pred štirimi leti ga je najel nekdanji predsednik Sandro Rosell. Številni so mu očitali slabe nakupe igralcev (Thomas Vermaelen, Douglas, Jeremy Mathieu ...). V lanski slabi sezoni je klub vodil Gerardo "Tata" Martino, ki ga je pripeljal Zubizarreta.
Nasledil je Txikija Begiristaina, ki je prevzel to mesto pri Manchester Cityju. Barca se bo prav z angleškimi prvaki srečala v osmini finala Lige prvakov.

Predsednik kluba Josep Maria Bartomeu je sprejel odločitev dan po grenkem porazu v San Sebastianu proti Real Sociedadu (0:1). V letošnji sezoni Kataloncem v španskem prvenstvu ne gre po načrtih, v sredo je na vrsti izredna skupščina kluba.

Tudi Puyol odstopil
Odstopil je tudi njegov pomočnik in legendarni nogometaš blaugrane Carles Puyol. Nekdanji kapetan Barcelone je maja končal kariero zaradi poškodbe kolena in se pridružil upravi kluba, postal je pomočnik športnega direktorja Zubizarrete. Ko se je pred nekaj dnevi med španskimi mediji začelo govoriti o slovesu nekdanjega vratarja Barce in takrat še športnega direktorja, je takoj glavni kandidat za to mesto postal Puyol. A kaže, da ne bo tako, saj je nekdanji španski reprezentant odstopil s položaja.

"Odločil sem se končati delovni odnos s FC Barcelono. Želim si, da se razvijem osebno in profesionalno. Upam, da se v prihodnosti vrnem domov in klubu vrnem vse, kar mi je dal v teh nepozabnih letih. Neizmerno sem hvaležen zaposlenim, predsedniku in športnemu vodstvu, ki so verjeli vame in mi pomagali, da je bil prehod lažji," je pojasnil Puyol.

V klubu je vse več nesoglasij. Fifa je Barcelono kaznovala aprila lani, potem ko naj bi vodstvo kluba zaradi podpisa pogodb z desetimi mladoletnimi igralci kršilo pravila prestopov. Katalonski ponos svoje ekipe ne bo mogel krepiti do januarja 2016.

Sanchez Flores novi trener Getafeja
Quique Sanchez Flores je po odhodu Romuna Cosmina Contre, ki se je preselil na Kitajsko, postal novi trener Getafeja. Sanchez Flores je to ekipo že vodil v sezoni 2004/05, nato pa ga je pot vodila v Valencio, v Lizbono k Benfici in v Madrid k Atleticu. Nazadnje je bil trener arabskega Al Aina iz Abu Dabija.

"Novo delo pomeni tveganje. A na to se ne smem ozirati, bolj moram imeti pred očmi užitek, ki mi ga delo nudi. Vesel sem, da sem se vrnil v klub, kjer sem začel svojo trenersko kariero," je dejal 49-letni nekdanji igralec Valencie, Real Madrida in Zaragoze, ki je zbral tudi 15 nastopov v španski reprezentanci.