Hamit Altintop je zadnjih pet let igral za Galatasaray. Foto: EPA
Hamit Altintop je zadnjih pet let igral za Galatasaray. Foto: EPA
Alexandre Pato
Alexandre Pato po odhodu iz Milana leta 2012 ne vzbuja več toliko pozornosti, kot jo je v preteklosti. Foto: Reuters
Emmanuel Adebayor
Emmanuel Adebayor je v Turčiji našel novega delodajalca. Foto: Reuters

V zadnjih dneh so bili klubi precej dejavni, še najbolj je odmeval prestop Dimitrija Payeta v Marseille. West Hamov l'enfant terrible je po sporu s Slavenom Bilićem vendarle zamenjal klub, prestop je bil vreden 29 milijonov evrov.

Novega delodajalca si je našel tudi (pozabljeni) brazilski napadalec Alexandre Pato, ki bo kariero nadaljeval na Kitajskem v Tijandžinu. Villarrealu so zanj pri Tianjin Quainjianu odšteli 18 milijonov evrov. 27-letni Pato, ki je najlepša nogometna leta preživel na San Siru pri Milanu (2007-2012), je tako v Tijandžinu združil moči z Belgijcem Axlom Witslom, ki je klub okrepil na začetku januarja.

Hamit Altintop v Bezjakov Darmstadt
Novega soigralca je dobil slovenski reprezentant Kevin Kampl, saj je njegov Bayer iz Leverkusna pogodbo podpisal z 19-letnim napadalno usmerjenim jamajškim nogometašem Leonom Baileyjem, ki je nazadnje igral za Genk. Prestop je po poročanju nemških medijev 'lekarnarje' stal približno 12 milijonov evrov.
Nova soigralca je pri Empoliju dobil tudi Miha Zajc. Klubu iz Toskane sta se pridružila napadalec Middlesbrougha, 18-letni Avstrijec Arnel Jakupovic, in 26-letni maroški reprezentančni vezist Omar El Kaddouri, do zdaj član Napolija.
Še enemu slovenskemu reprezentantu Romanu Bezjaku bo v Darmstadtu po novem družbo delal Turek Hamit Altintop, ki je zadnjih pet let igral za Galatasaray, predtem pa za Bayern in Real.
Ighalo na Kitajsko, Gabbiadini v Southampton
Kitajski prvoligaš Changchun Yatai, ki se je pred časom zanimal za Valterja Birso, je v svoje vrste pripeljal nigerijskega napadalca Odiona Ighaloja. Po poročanju britanskih medijev je prestop vreden 20 milijonov funtov. 14 milijonov funtov pa naj bi za Manola Gabbiadinija Napoliju odštel Southampton. 25-letni napadalec je podpisal štiriinpolletno pogodbo.

Sirigu posojen v Osasuno
Hull City je potrdil, da se bo 'tigrom' iz milanskega Interja kot posojen igralec pridružil Andrea Ranocchia. Istočasno je klub prodal Jaka Livermora (v West Bromwich) in Roberta Snodgrassa (v West Ham United). Kot posojen nogometaš Paris Saint Germaina bo za Las Palmas do konca sezone igral tudi napadalec Jese Rodriguez, nekdanji član madridskega Reala. PSG je v Španijo posodil tudi italijanskega vratarja Salvatoreja Siriguja, branil bo za Osasuno, ki se bori za obstanek.

Emmanuel Adebayor, nekdaj odlični napadalec Toga, se je vrnil z afriškega Pokala narodov in si našel novega delodajalca. To je Istanbul Basaksehir, trenutno drugouvrščena ekipa turškega prvenstva. Adebayor je bil sicer prost igralec, nazadnje je igral za Crystal Palace, s katerim se mu je pogodba iztekla 30. junija lani.