Zlatko Zahovič je zelo zadovoljen z zaključkom leta 2018 in želi v takem ritmu nadaljevati tudi v novem letu. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič je zelo zadovoljen z zaključkom leta 2018 in želi v takem ritmu nadaljevati tudi v novem letu. Foto: www.alesfevzer.com

Športni direktor Maribora, trenutno vodilne zasedbe Prve lige, je o načrtih in ciljih v novem letu spregovoril za klubsko spletno stran: "Za leto, ki je pred nami, velja podobno kot zmeraj: polno pričakovanj in ambicioznosti. Gremo v novo obdobje z ogromno želje, volje, pozitivne energije. Leto 2018 smo končali res vrhunsko in ni razloga, da ne bi tako nadaljevali tudi v 2019. Seveda pa ne bo šlo brez veliko dela in truda, v nogometu ni spontanih zmag. Konkurenca je odlična, ne glede na prednost na lestvici nas mora krasiti, kar je izjemnega pomena. Pragmatičnost, na treningih in na tekmah. Naprej zremo s pozitivno energijo in skromnostjo, trdno na tleh. Z zaupanjem v svoje sposobnosti in željo, da bo čim manj poškodb, ki lahko precej vplivajo na uresničitev ciljev."

Sorodna novica Zlatko Zahovič: Premladi so za velike stvari!

Vijoličasti so tudi v lanski sezoni postali jesenski prvaki, a so nato prednost zapravili in se ekspresno znašli v velikem zaostanku za poznejšim državnim prvakom Olimpijo, ki je sezono končala z dvojno krono. Toda lani je prednost po prvem delu prvenstva znašala tri točke, letos pa je zaostanek ljubljanskega kluba kar devet točk: "Številke so fantastične. Moramo storiti vse, da si ne dovolimo rezultatskega padca, kot se nam je zgodil prejšnjo pomlad. Zavedamo se vseh ovir, ki so pred nami. Na prvih tekmah bodo težki tereni pomenili prednost za nasprotnike, ki se proti Mariboru večinoma branijo. Toda ob ohranjanju našega razmišljanja, da je vsaka tekma zgodba zase, smo optimisti. Težko je vedno igrati tako dobro, kot je Maribor igral domala celotno jesen, a ta močno izražena želja po zmagi nas je ob pragmatičnosti vedno peljala k novim uspehom, lovorikam. Tako želimo nadaljevati."

Sorodna novica Zahovič: "Kjer koli bi bil, bi bil uspešen, o tem sem prepričan"

"Nogomet je veda, ki je nedokončana"
Mariborčani bodo zimske priprave začeli v torek. “Kot ni spontanih zmag, ni spontanih priprav. Načrt pripravljalnega obdobja je temeljito razdelan, ekipa bo imela vrhunske pogoje za delo in tekme z odličnimi nasprotniki. Igrati želimo večinoma z najboljšimi, kot je mogoče, saj tako imajo fantje največ koristi od tega. Trener bo stopnjeval obremenitve, termini in tekmeci so že potrjeni. Veseli me, da bomo priključili tudi nadarjene mladince iz naše nogometne šole, ob Žanu Kolmaniču, ki je že dalj časa na članskih treningih, bodo od prvega dne priprav zraven še Aljoša Matko, Nino Žugelj in Rok Maher,” je pred pripravami povedal Zahovič.

PRVA LIGA SLOVENIJE, LESTVICA       
MARIBOR          19 14 3  2  55:16  45
OLIMPIJA         19 10 6  3  41:28  36
ALUMINIJ         19  9 3  7  35:28  30
DOMŽALE          19  7 6  6  35:28  27
CELJE            19  6 8  5  22:28  26
MURA             19  6 6  7  26:25  24
GORICA           19  5 7  7  22:29  22
RUDAR            19  5 3 11  20:41  18
TRIGLAV          19  4 4 11  24:43  16
KRŠKO            19  3 6 10  14:28  15

Športni direktor 14-kratnih slovenskih prvakov o morebitnih kadrovskih spremembah še ne želi govoriti: “Prehitro je še, da bi razkrivali zadeve. Skušali bomo v moštvu opraviti selekcijo selekcije, upam, da bomo uspešni, a o tem – potem. V preteklih šestih mesecih smo dobili novo dimenzijo moštva glede strukture in načina igre. V našem primeru z morda nekaj manj kreativnosti, več fizike in zanimivo tudi z več zadetki. Nogomet je veda, ki je nedokončana. Vsi imamo svoje vizije, poglede. Vsi imamo ob odločitvi prav, rezultat pa je tisti, ki na koncu odloča, kdo ima bolj in kdo manj prav. Včasih smo skušali imeti veliko kreativnosti in fizične moči, zdaj smo zadržali fizično moč, dodali pa hitrost in mladostno zagnanost ter postali še učinkovitejši. Vedno stremimo k temu, da napredujemo, delamo korake naprej. Pri tem pa želimo našo vizijo potrjevati ob dobrih rezultatih.”