Jean-Philippe Mendy je v Zavrču zapravil veliko priložnost za zadetek. Foto: BoBo
Jean-Philippe Mendy je v Zavrču zapravil veliko priložnost za zadetek. Foto: BoBo
Zavrč
Zavrč v Ljudski vrt prihaja s prednostjo z 2:1. Foto: BoBo
Pred povratnima tekmama Pokala Slovenije

Vijoličasti, ki se borijo za deveti pokalni naslov, so v prvenstvu letos v Ljudskem vrtu proti Zavrču dvakrat igrali neodločeno - 1:1 in 3:3. "Na tej tekmi moramo biti enostavno zelo pametni in igrati v visokem ritmu. Igrati moramo naprej, ne tam, kjer oni hočejo," je za TV Slovenija povedal trener Darko Milanič, ki v lovljenju zaostanka z 1:2 s prve tekme ne bo mogel računati na Marcosa Tavaresa in Gregorja Bajdeta.
Prvi je v nedeljo v Krškem prejel rdeči karton, drugi pa si je poškodoval gleženj. "Na tekmi v Zavrču sem zapravil veliko priložnost, že v Krškem pa zabil dvakrat. Igramo doma in zdaj sledi povsem drugačna tekma," napoveduje Jean-Philippe Mendy, ki bo ob Milivoju Novakoviću najbrž začel od prve minute.

Matić: Možnosti za finale so izenačene
Tudi Zavrč bo oslabljen zaradi kartonov in poškodb, a je mladi reprezentant Aleks Pihler odločen: "Treba se bo postaviti čvrsto na igrišču - tako kot na prvi tekmi." Pred prvim srečanjem so v haloškem taboru vlogo favorita prepuščali Mariborčanom, zdaj trener Slavko Matić meni drugače: "Po zmagi na prvi tekmi z 2:1 so možnosti za uvrstitev v finale izenačene."

Prenos tekme boste lahko od 18.00 dalje spremljali v prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Domžale bodo poskušale ponoviti četrtfinale
V Domžalah bodo z boljšim izhodiščem tekmo začeli Celjani, ki so prejšnji teden doma zmagali z 1:0. "Ne bomo gledali na izid prve tekme. V dvoboj moramo iti zelo hrabro in disciplinirano, kot da bi bilo v Celju 0:0. Ne smemo se braniti, ampak čim prej poskušati doseči zadetek," poudarja novi trener Robert Pevnik, ki je na treh tekmah na klopi Celja dvakrat zmagal in enkrat remiziral.

Medtem ko bodo gostje naskakovali drugo zaporedno uvrstitev v finale (lani so tam izgubili proti Kopru), Domžale na to čakajo že pet let. "Verjeti moramo, da nam lahko uspe. Proti Kopru smo si polfinale priborili ravno po porazu na prvi tekmi z 1:0," je povedal trener Luka Elsner. Domžalčani so se na začetku novembra na Bonifiki napredovanja veselili v 92. minuti z zadetkom Benjamina Morela, ki pa ga ni več v ekipi.
Pokal Slovenije, polfinale, povratni tekmi
Sreda ob 17.30:
DOMŽALE - CELJE 0:1

Ob 18.00:
MARIBOR - ZAVRČ 1:2
Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem. Finale bo 25. maja v Kopru.

Pred povratnima tekmama Pokala Slovenije