Teja Belak je drugič zapored osvojila tretje mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Teja Belak je drugič zapored osvojila tretje mesto. Foto: www.alesfevzer.com

Zmage na konju z ročaji se je razveselil Armenec Harutium Merdinjan (14,775) pred Hrvatom Matijo Baronom (14,600) in rojakom Arturjem Davtjanom (14,525). Bertonclju, ki je bil v sredo v kvalifikacijah tretji, na prvi tekmi svetovnega pokala v Cottbusu pa četrti, se danes vaja ni izšla, s konja je hitro padel in sanj o mestu pri vrhu je bilo konec.

"Sašo je pri drugem elementu padel, verjetno je bila posledica živčnosti. Ni bil čisto pravi. Brezzvezna napaka, ki se zgodi. Ko je padel, je bilo konec. Vajo je dokončal, ampak bolj slabo. Ni slabo pripravljen. Nič hudega, se zgodi," je pojasnil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Zmage na preskoku se je veselila Švicarka Giulia Steingruber, aktualna evropska prvakinja, z oceno 14,575, druga je bila Vietnamka Thi Ha Thanh Phan z oceno 14,100. Belakova, ki je pred dnevi v Cottbusu končala na tretjem mestu, je prejela oceno 13,912. Druga slovenska finalistka Tjaša Kysselef, druga iz Cottbusa, je bila tokrat peta (13,812). Belakova je medaljo za tretje mesto dobila iz rok predsednika Gimnastične zveze Slovenije Ivana Levaka, ki je v Dohi poseben gost predsednika Katarske gimnastične zveze.

V finalu na parterju je nastopil Rok Klavora in z oceno 14,350 osvojil peto mesto. Zmagal je Američan Jacob Dalton (15,475). V ženski konkurenci je bila Saša Golob prav tako na parterju šesta (13,350).