Olympiacos in Panathinaikos se želita pridružiti Ligi ABA. Foto: EPA
Olympiacos in Panathinaikos se želita pridružiti Ligi ABA. Foto: EPA

Pogovori so trajali več ur, klubi pa so dosegli več dogovorov. Skupščina bo zasedala še enkrat v roku 20 dni in znova govorila o širitvi, za katero pa je malo možnosti. To pomeni, da se Petrol Olimpija, ki je v letošnji sezoni izpadla iz Lige ABA, na račun širitve lige ne bo vrnila.

Govorili so o prošnjah o priključitvi Olympiacosa in Panathinaikosa ter izraelske Bnei Herzliye, ki se želijo pridružiti Jadranski ligi. Sklenili so, da morajo klubi najprej oddati vso potrebno dokumentacijo v skladu z ustanovnimi akti Lige ABA, med drugim morajo imeti dovoljenja domačih košarkarskih zvez.

Novosel in Čabarkapa brez novega mandata
Vodstvo lige ni podaljšalo mandata trenutnemu direktorju Krešimirju Novoselu in športnemu direktorju Žarku Čabarkapi, ki se jima pogodba izteče konec maja, zato bo začelo iskati nove funkcionarje.

Delegati so se strinjali, da se podobe s finala Lige ABA med Budućnostjo in Crveno zvezdo ne smejo več ponoviti. Huliganski izpadi navijačev v Beogradu in Podgorici so pomenili kapljo čez rob. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović in predsednik Budućnosti Dragan Bokan sta dobila denarni kazni v znesku 10.000 evrov.

Na skupščini Lige ABA so sodelovali predstavniki dvanajstih klubov, ki so odločitve sprejemali z večino.