Šport
Marwan Kabha
Marwan Kabha (levo) je prva okrepitev vijoličastih za novo sezono. Foto: EPA

Dodaj v

Izraelec Kabha v Ljudskem vrtu do leta 2018

Začetek priprav na novo sezono 15. junija
26. maj 2015 ob 19:49,
zadnji poseg: 26. maj 2015 ob 21:38
Maribor - MMC RTV SLO

V Mariboru gradijo ekipo za naslednjo sezono. V Ljudski vrt prihaja Izraelec Marwan Kabha. 24-letni vezist je podpisal triletno pogodbo. Vijoličastim ni treba plačati odškodnine.

Do zdaj je igral za izraelskega prvoligaša Maccabi Petah Tikva. V letošnjem prvenstvu je odigral 31 tekem in ima med drugim tudi 13 nastopov za mlado izbrano vrsto Izraela.

"Sredina igrišča je srce vsake ekipe, tudi naše. Ob spoznanju, da odigra Maribor v sezoni po 56 tekem, precej napornih tekem, potrebujemo nove moči, da bi srce ekipe ob porazdelitvi minutaže prestalo vse te napore. Marwan Kabha je bil mladi reprezentant Izraela, redno igra v kakovostni ligi. Ne dvomim, da se bo uspešno prilagodil ekipi, klubu, življenju v mestu in bo pomenil ustrezno okrepitev," je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Kabha se bo pridružil moštvu na začetku priprav na novo sezono 15. junija.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
Sanmaranzano
# 26.05.2015 ob 19:53
Klasičen Zahotov nakup.
Dobiš zastonj, prodaš za milijon.
Bravo
malidelnicar
# 26.05.2015 ob 21:10
Bomo videli. Zaho pač sodeluje s tem agentom, ki mu je takrat prodal Makrieva v ISR in s tem rešil Maribor. Baje pomagal tudi pri prodaji Milca. Ampak recimo mene je Sallalich navdušil - ne boste rekli da je bil on zgrešen nakup?.
zekinho
# 26.05.2015 ob 20:18
Predstavitev igralca na YouTubu: Marwan Kabha.
gispa
# 26.05.2015 ob 20:44
Glede na video precej obetavno tole.
domen_92
# 26.05.2015 ob 21:14
Kar veseli je to da je bil nakup opravljen zgodaj in bo z ekipo oddelal celotne priprave, kar je zelo pomembno v boju za evropo.
Kunguruj
# 26.05.2015 ob 19:57
Kar precej tujcev je že v Mariboru. Rad bi da nekdo razloži ali res pri nam ni kakovosti, da je vedno več tujcev v Mariboru. Ali se naši mladini ne da trenirati in so raje cele dneve za računalniki (kakor jaz sedaj) in po tem se pač išče v tujini.
Sossa
# 26.05.2015 ob 21:06
Glede na video, je lahko prej 89 minut tekel in asistiral ter nato eno kratko naredil kot on hoče.

Gledat je treba cele tekme ne pa neke izseke le teh. Po izsekih je lahko tudi eden iz vaške lige na nivoju CL. Verjamem, da so v Mariboru naredili skavting tako kot se za gre.
Taadey
# 26.05.2015 ob 21:23
malidelnicar, Itaq, Salalich je zelo dober igralec, dejansko še dobi premalo minutaže.

Sodeč po posnetku, je ta Marwan Kabha kar dober nakup. Jah, vsi se morete zavedati, da so samo naši igralci premalo, za neki večji uspeh, še posebaj za kakšno tekmovanje v Evropi so potrebni kvaliteni tujci, igralci, ki dajo neko svežino in dodano vrednost ekipi, Slovenija nima dovolj dobrih, da bi lahko igralo ligo prvakov samo z našimi igralci, razen, če bi vse zmetali v en klub, tiste tanajboljse. Maribor pa ima mešanco tega in to je dobitna kombinacija. Še posebaj, če želi kdaj Maribor narediti korak naprej, dobiti še kakšno točko več v Champions League oz. €-ligi, seveda je pri teh malih klubih vse pogojeno z nekaj sreče, saj pač nimajo ne budgeta ne tako dobrih igralcev kot veliki klubi.
b1
# 26.05.2015 ob 22:14
@malidelnicar vse si skoraj prav napisal, za Smrekarja pa MB ni plačal ničesar, Pavličić pa je prišel od Cibalie Vinkovci. Je pa res, da je MB dobil za Fajića več kot OL za Omladiča in Jovića skupaj
likid
# 26.05.2015 ob 22:16
Standardni prvotimec v ekipi, ki je po kakovosti zagotovo močnejša od vseh slovenskih prvoligašev razen Maribora. Bivši mladi izraelski reprezentant, ki bi verjetno že zaigral tudi za člansko reprezentanco, če ne bi imel enega hendikepa v očeh Izraelcev - je arabec po rodu.

Sallalich je bil zelo zanimiva pridobitev, s podobnim pedigrejem kot ta igralec. Za SLO sceno odlična okrepitev, kako pa se bo obnesel v Evropi, pa bomo videli.
bojanec
# 26.05.2015 ob 23:56
Glede na predstavitev sem dobil vtis da gre za izjemno borbenega, izredno tehnično podkovanega in hitrega nogometaša. Vsaka čast da se opazijo take vrste nogometaši in povrh vsega pridejo še brez odškodnine. No, še vedno pa je v Mariboru 2/3 igralcev Slovencev.
SLO 20 BRA 2 IZR 2 HRV 1 SEN 1 MAK 1 SRB 1 FRA 1 BIH 1.
Dinamo zagreb ima recimo od 33 igralcev le 16 domačih kar je manj kot polovica.
malidelnicar
# 26.05.2015 ob 21:20
Bomo videli kako se bo obneslo, ampak nekih hudih kiksov ni bilo imam zaupanje v Zahoda.

Če napišem po spominu tistih nekaj felerjev:

Najhujši kiks Zahoda - Rajko Rep, kupljen od Celja za 300.000 EUR. Kasneje premeščen v B ekipo, po enem letu nislim, d aje šel stran. Bil je kao velik talent. Sedaj igra ne vem kje.
Komazec - kao velik talent iz Srbije. Po enem letu odšel. Mislim, da je kasneje igral na Tajskem ali v Indoneziji.
Pavličić - igralec mislim na NK Osijek? Kao velik tehničar, izvajalec prostih strelov. Kmalu odšel - po pol sezone. Odškodnina ne vem koliko je bila je pa MB plačal za njega.
Smrekar - še en Hrvat. Mislim, da igra zdaj v Zavrču? Tudi zanj je MB plačal nekaj odškodnine pa potem ni bilo nič.
Fajić - velik golgeter v Muri pod Šimundžo v MN pa je zmrznil + pijančevanje + gambling. MB vseeno baje prodal za 200.000 EUR v Dinamo Minsk in naredil plus :)
Potokar - obrambni igralec, ki so ga napadle celo Viole na svojih transparentih zaradi nešportnega vedenja. Bil je kao velik talent ampak mislim da MB zanj ni veliko plačal. So pa dobili cca 100.000 EUR odškodnine zanj, ko je odšel na Ciper.

To na hitro. Res big fail vidim v Repu. Naj me kakšen Štajerc popravi, kako oni na to gledajo.

Kiksi Olimpije? Ogromno, premalo prostora da bi tu vse naštel.
Npr Zajko Zeba............... :) Velika okrepitev, hud tehničar z ubijalsko levico in še močnejšo desnico........ :)
bpotoc2
# 26.05.2015 ob 20:47
Slovenci pa raje v Avstrijo, aja doma niso toliko cenjeni
https://www.youtube.com/watch?v=-CJ0cuIXEDU
likid
# 26.05.2015 ob 23:54
Kako pa ocenjujete moč izraelskega prvenstva v primerjavi s slovensko ligo?

V zadnjih petih sezonah so se štirje različni izraelski klubi uvrstili v skupinski del LE, eno sezono pa je en klub igral tudi skupinski del LP. Skupaj imajo v zadnjih petih sezonah 8 uvrstitev v skupinske dele evropskih tekmovanj. Tri sezone nazaj so se kar tri njihove ekipe uvrstile v skupinski del LE v tisti sezoni.

Tako da mislim, da sem s tem povedal vse.
mums
# 26.05.2015 ob 21:14
clutch00: ti kr ostani tam kjer si in še naprej sovraži Maribor...v bistvu najbolj sovražiš sam sebe in si tega ne upaš priznat!...pomilujem takšne ljudi...
Beka - MB
# 26.05.2015 ob 20:18
Klipan.............ali pa kot Arsenal, Chelsea, Real in podobni.
zarman
# 27.05.2015 ob 08:22
...miškeci, v NK Mariboru je vsaj polovica Slovencev, več kot v marsikaterem "vaškem" klubu. Maribor je tudi edini in samcati klub v Sloveniji, ki daje igralcu dejansko potrditev v širšem prostoru, če odmislimo vsakoletne neuspešne naskoke drugih slovenskih nogometnih ekip, večkrat proti ekipam omejenih kvalitet in renomejev. Zato vsi, ki cenite nogomet snemite klobuk pred ZZ-jem in NK Mariborom v znak časti, namesto da neprenehoma opletate s svojimi strupenimi jeziki, nimate pa nobene alternative. Zaho to počne in to uspešno. Mislim pa, da imamo v Sloveniji veliko klubov, ki nimajo denarja in se zato zatekajo k domačinom, ker so najcenejši. Prav zato se "rodijo" za slovenske razmere simpatične in kvalitetne ekipe mladih domačih igralcev (Celje, Domžale...). Maribor je poglavje za sebe. Maribor je Šampion!
malidelnicar
# 26.05.2015 ob 22:47
Drugače pa po hitrem ogledu mi deluje hiter, tehničar tudi borben. Mogoče malce preveč egota - to bo moral paziti. Upam da se vklopi v tim in pokaže predanost ekipi.
Daedalus
# 27.05.2015 ob 08:11
@likid

Točno tako. Izraelska liga je na papirju precej močnejša. Najboljša ekipa sicer ni dosti (če sploh je) boljša od Maribora, je pa povprečna kvaliteta precej višja. Glavni razlog je seveda ta, da finančno niso tako omejeni kot smo pri nas.
Zack
# 28.05.2015 ob 02:45
Ne vem zakaj se toliko obremenjujete z Mariborom. Več in to izrazito bolj bi se morali obremenjevati s klubi, ki ne presežejo prvega kroga v LE. Pa potem je tukaj en klub iz LJ, ki vsako leto samozavestno napoveduje boj za sam vrh, potem pa niti Evrope ne doseže. Pa saj nima smisla. Nekateri se pač ne želijo naučiti tega kako iti po dobri poti, ki jo ubira MB. Namesto, da je vzgled za ostale, se ga tukaj proba rušiti na vse mogoče načine. Totalno neuspešno. Lepo je videti, da gredo po slični poti v CE, Domžalah, morda še kje. Takim klubom je treba stati ob strani, predvsem v množičnosti navijačev in čim večjem ogledu tekem. Upam, da naredijo korak več tudi v Evropi.
Okna
# 27.05.2015 ob 13:40
@Ainfeld
Kaj ti bluzis... Mislis da bo Zaho dal miljon € celju za Verbiča, kateri bi v MB grel klopco ker je v MB še enih par njemu podobnih igralcev ki bi dobili prednost... Super tale Kabha bomo videli...
Zaho si je šolo kupo z Repom iz cela...
mrbungle
# 27.05.2015 ob 10:19
glejte, glede slovenskih igralcev. Pojdite kdaj na kak mednarodni turnir npr. 10-letnikov. Boste videli, kaka razlika je že pri teh letih med našimi in tujimi mladimi igralci. Pri nas jim je to še vse zabava, npr. Bayern in ostali veliki klubi pa zadeve jemljejo bolj resno in tamali igrajo kot mali profiči...
repina931
# 26.05.2015 ob 20:04
kunguruj ne da jih ni ampak če so že dovolj kakovostni vsi odidejo v tujino po večini za izraelce pa je Maribor lahko glede na to da nastopa v evropi zelo dobra odskočna deska
Jim Beam
# 28.05.2015 ob 19:41
@Zack
Tako je!!!!
Res bi mi bilo všeč, ko bi igral MB v Ligi prvakov, kakšen drug SLO klub pa v Ligi Evropa! Ampak ne vem, ali imajo drugi klubi sploh kakšno ambicijo priti dlje kot v drugi, morda tretji krog. Včasih se mi zdi, kot da so jim evropske tekme neka nadloga. Ali pa obvezna vaja, vzamejo tistih 100.000 Evrov od UEFE in hvala. Prav žalostno! Zadnji klub ki me je res navdušil je bila Mura! Pa je propadla! Škoda. Murska Sobota in njeni navijači bi bila v prvi ligi zelo dobrodošla.
mprivse1
# 26.05.2015 ob 23:45
malidelnicar finančno močnejše in boljše, a ne kaj dosti bolj kvalitetnejše
Heldarion
# 27.05.2015 ob 04:14
Kunguruj

Mladina drugod po svetu glih tolko sedi za računalnikom kot mladina pri nas
speedy008
# 27.05.2015 ob 00:42
Glede tehnike, hitrosti in moči je veliko boljši, kot "drvo" Filipovič. Očitno je Zaho spet zadel z nakupom, glede na youtube video je izraelec kar kvaliteten.
malidelnicar
# 26.05.2015 ob 22:47
Kako pa ocenjujete moč izraelskega prvenstva v primerjavi s slovensko ligo?
marjank
# 27.05.2015 ob 06:52
Pingo69 živimo v svobodni in dekokratični deželi in vsak ima pravico napisat kar želi,pa če je navijač Maribora ali pač ni!
šport
# 27.05.2015 ob 06:40
Iz katerega Macabija pa je?
pingo69
# 26.05.2015 ob 22:16
Pa zopet ne razumem zakaj se ne navijači MB FC toliko utrujajo s tem kdo pride in kdo gre. Pa brigajte se za svoje idole!!!
Anfield1892
# 27.05.2015 ob 16:05
"Glede tehnike, hitrosti in moči je veliko boljši, kot "drvo" Filipovič."

A to je tisti Filipovič, ki bi moral biti po mnenju večine mariborskih navijačev biti obvezno in standarno v začetni postavi reprezentance???
ZeK
# 27.05.2015 ob 00:52
novi Tavares!
Anfield1892
# 27.05.2015 ob 16:12
Okna, Verbič bi klopco grel? Hahaha. Tvoj komentar samo potrjuje to, kar sem napisal že prej. Domače igralce se zelo pogosto podcenjuje, tujce pa precenjuje. Maksimalno v obdobju ene ali dveh nogometnih sezon boš dobil odgovor na to, koliko je vreden Verbič, koliko pa recimo Kabha.
klemen461
# 26.05.2015 ob 20:52
Glede na posnetek.. Egoist ala ronaldo..
MrSepia
# 26.05.2015 ob 20:32
glede na video še en soler torej
pedalski
# 26.05.2015 ob 23:43
Ma kaj ima ta Zaho s tem Izraelom, da nonstop igralce iz tam vleče
MrSepia
# 26.05.2015 ob 20:16
klasičen zahotov nakup, še en izraelec "dobiš breme plače, odide zastonj"
REsnica
# 27.05.2015 ob 08:40
KLIPAN
Maribor bo počasi kot Dinamo, sami tujci in dva -trije domači.


če štejemo samo štajerce kot domačine..... je maribor čista tujska legija
Anfield1892
# 26.05.2015 ob 21:43
Ja takle mamo. Verbič je bil kot domač igralec predrag in bo pač igral na Danskem. Kabha je pa tujec in se zato tipično po slovensko takoj računa da je gotovo kvaliteten. Nekoč je igral za mladinsko reprezentanco Izraela? Ja, res izjemno pomemben podatek. Prava velesila tale Izrael.
Domačega blaga se pač običajno ne ceni, tuje se pa precenjuje.
Zame je Verbič, pa ne samo on, svetlobna leta pred Kabho in njemu podobnimi.
KLIPAN
# 26.05.2015 ob 20:03
Maribor bo počasi kot Dinamo, sami tujci in dva -trije domači.
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo