Po pričakovanju so se za zmago v sprint triatlonu udarili Jan Škrjanc, Klemen Bojanc in Domen Obreza, največ moči pa je imel Bojanc. Foto: TK Trisport Exoterm
Po pričakovanju so se za zmago v sprint triatlonu udarili Jan Škrjanc, Klemen Bojanc in Domen Obreza, največ moči pa je imel Bojanc. Foto: TK Trisport Exoterm

Triatlonski klub Trisport Exoterm Kamnik je po dveh letih (lani je tekmovanje zaradi močnega deževja odpadlo) spet izpeljal tradicionalno prireditev, ki je tokrat na štart privabila 131 tekmovalcev in številnih slovenskih klubov, pa tudi rekreativne triatlonce, ki so se pomerili v triatlonu za vse (300 metrov plavanja, 12 km kolesarjenja in 2,5 km teka).

V sprint triatlonu so imeli največ mladi domači tekmovalci, saj so v moški konkurenci zasedli prva tri mesta. Najhitrejši je bil Klemen Bojanc, ki je za 750 metrov plavanja, 20 km kolesarjenja in 5 km teka potreboval uro, dve minuti in 16 sekund. Drugo mesto je osvojil Jan Škrjanc (1:02:52), tretjega pa Domen Obreza (1:03:46). Trojica je bila po kolesarjenju še skupaj, na teku pa je imel Bojanc, najstarejši med njimi, največ moči in ja imel daleč najboljši čas teka.

V ženski konkurenci je Nina Mandl (Multisport Krško) z izidom 1:14:03 za več kot minuto ugnala Ano Seliškar (TK Novo mesto), tretja pa je bila Neža Pogačar (TK Utrip).

Matevž Planko in Tjaša Vrtačič nista branila zmagi iz leta 2016 - Planko je bil zadnji konec tedna v Belgiji na tekmi članskega evropskega pokala (12. mesto), medtem ko je Vrtačičeva tekmovala na sredozemskih igrah in osvojila šesto mesto.

V super sprint triatlonu sta zmagovalca postala Jakob Mamič (Telemach Ljubljana) oziroma Monika Bartol (Inles Riko Ribnica).