Šport
(9)
V osemnajstih obračunih Lige prvakov so Zagrebčani zmagali desetkrat, ena tekma se je končala neodločeno, sedemkrat pa je zmaga pripadla Celju. Foto: www.alesfevzer.com
       Naša priprava je enaka kot na vse prejšnje tekme. Časa ni veliko, vemo, kaj so njihove prednosti in kaj slabosti, zdaj pa se moramo na to čim bolj pripraviti. Motivacija bo prava, vsekakor pa bi bil glede na situacijo več kot pravi trenutek, da bi dosegli zmago, kar Celju v Zagrebu še nikdar ni uspelo. Seveda pa to ne bo lahko, sistem Lina Červarja deluje odlično, posamezniki niso toliko pomembni, najpomembnejša je disciplina v igri, ki je pri njih izjemna.       
Tomaž Ocvirk poudarja, da bodo morali biti njegovi varovanci vso tekmo popolnoma osredotočeni. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Celjani so se dobro ogrel...

Dodaj v

Na obračunih Zagreba in Celja naboj še vedno poseben

Potrebna maksimalna zbranost vso tekmo
8. november 2018 ob 17:17
Celje - MMC RTV SLO, STA

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v soboto ob 20.00 v 7. krogu Lige prvakov gostovali v Zagrebu, s katerim se bodo nato pomerili še dober teden pozneje.

November za Celje prinaša najpomembnejše obračune. Z zmago proti Motorju so začeli dobro, a zdaj prihaja dvojni program z Zagrebom. Ta trenutno zaseda sedmo mesto, s točko zaostanka za Celjem, a je vse tri dozdajšnje osvojil na gostovanjih, tudi preostale tekmece pa je pošteno namučil. Zmagovalec obeh tekem bi si zelo na široko odprl vrata v naslednji krog, če si ekipi točke na teh obračunih razdelita, pa ju čaka še ogorčen boj do konca rednega dela.

Zadnjih dveh obračunov v Areni Zagreb se celjski klub ne spominja najraje. Ne toliko zaradi svojih predstav, temveč zaradi vseh stranskih dejavnikov, ki so se dogajali na in ob igrišču. Verjetno se je tudi zaradi tega Evropska rokometna zveza odločila, da letošnji obračun v Zagrebu imenuje za tekmo tedna, t. i. MOTW, kar pomeni, da bo tekma predvajana na vseh trgih po svetu, ki imajo zakupljene pravice tekmovanja, torej bo bolj pod drobnogledom, so sporočili iz celjskega kluba.

Maksimalna zbranost vso tekmo
"Naboj teh tekem seveda ni več takšen, kot je bil v tistih uvodnih letih, vseeno pa bo to prava, čvrsta, moška tekma, kar pa so obračuni Zagreba in Celja še vedno. Prav tako so to dvoboji s posebnim nabojem, zato moramo misli usmerjati zgolj na igrišče, ne glede na to, kaj se dogaja okoli. Potrebna bo maksimalna zbranost skozi vso tekmo, saj se takšni derbiji po navadi odločajo ob koncu in je rezultat pogosto posledica prej omenjenega elementa," je povedal trener Celja Tomaž Ocvirk.

Celjski trener je pristavil, da so kljub spremembam Zagrebčani znova sestavili odlično ekipo, čemur pritrjujejo tudi rezultati: "Ti so nizki, pada malo zadetkov, obramba je v prvem planu, v napadu pa igrajo na dolge napade. Lino Červar je tako izkušen strokovnjak, s številnimi uspehi, da zna iz ekipe vleči maksimum, veliko uporablja tudi igro sedem proti šestim, kjer odlično delujejo srednji zunanji igralci, ki razigrajo preostale, veliko zadevajo s kril. Ne bo lahko, čaka nas zahtevna naloga, na katero pa se maksimalno pripravljamo."

SKUPINA B, 7. krog, sobota ob 20.00:
ZAGREB - CELJE PIV. LAŠKO

PARIS SG - FLENSBURG

Nedelja:
SKJERN - PICK SZEGED

18. novembra:
NANTES - MOTOR ZAPOROŽJE

Vrstni red: PSG 12, Pick Szeged 10, Nantes in Flensburg po 6, Skjern 5, Celje 4, Zagreb 3, Zaporožje 2.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
aufzic
# 08.11.2018 ob 21:46
Upam na presenečenje v ZG, tako bodo lahko igrali neobremenjeno naslednjo nedeljo v CE. Mislim, da so tega sposobni. Potem bi lahko bil tudi poln Zlatorog. Toliko akcij s poceni kartami že dolgo ni bilo. Igralci bi si zaslužili en pravi ambient kot v starih časih.
torcida_ce
# 08.11.2018 ob 19:47
S čitom ali na ščitu. Brez milosti s Purgerji in domačimi izdajalci, ki se jim udinjajo
mr. pp
# 08.11.2018 ob 18:27
Dajmo Celje. Ti dve tekmi odločata o evropski sezoni... Zagreb ni noben bav bav, le glave morajo biti prave! Če se spomnim tekme, ko so Celjanom ukradli napredovanje (dogovor Zagreba z Beloruskimi sodniki in Brestom), še danes nervozen postanem. Upam, da se ne ponovi podoben scenarij... Forza Cele
mr. pp
# 08.11.2018 ob 19:55
Pajadeja, dolg te ni bilo. A se spomniš tekme v Zagrebu, ko sta sodila Belorusa? Tisto je bilo še za rokomet preveč...
Quick
# 10.11.2018 ob 06:20
Zagreb bo dobil obe tekmi, Celje je letos svoh. Ne igra niti Seha lige kjer bi se vsaj srečalo z kakimi močnejšimi nasprotniki kot je Ribnica, ali Jeruzalem Ormož...
vse-ved
# 08.11.2018 ob 22:10
Naboja na tekmah Celja že dolgo ni več. Nekaj takega kot hladna juha. Realno je Zagreb boljša in podjetnejša ekipa in bodo tudi zmagali. Celje se bo stežka prebilo naprej.
pajadeja
# 08.11.2018 ob 20:00
Ma, poglej, jaz in ti gledava tekme Celja s popolnoma drugačnim pogledom. Ti si pač navijač in normalno gledaš s stališča navijača. Jaz pa si določene tekme ogledam čisto neobremenjeno. To je vse normalno in tako je to pač treba sprejet. Tudi ne vem na pamet, o kateri tekmi govoriš, vem da sta bili dve sezoni zapored odločilni tekmi v Zagrebu in da so Celjani obakrat imeli možnost zmagati, ne glede na sodnike. Enkrat je Žvižej v zadnji sekundi zadel golmana, enkrat pa bi morali tekmo z lahkoto zaključit že deset minut pred koncem. Dajmo rajši počakat tekmo in potem pametovat.
pajadeja
# 08.11.2018 ob 19:44
hahahahaha, dva dni pred tekmo so nam že krivi sodniki. Protestno pismo EHF je že tudi napisano? Ali celo poslano?
anitahabic
# 08.11.2018 ob 18:58
Sodniki nas bodo uničil...
Kazalo