Novak Đoković se bo v finalu Toronta pomeril s Keiem Nišikorijem. Foto: Reuters
Novak Đoković se bo v finalu Toronta pomeril s Keiem Nišikorijem. Foto: Reuters
Kei Nišikori
Kei Nišikori se je presenetljivo gladko prebil v finale. Foto: EPA
Simona Halep
Simona Halep je v odločilnem nizu zaostajala z 0:2, nato pa je nanizala kar šest iger zapored. Foto: EPA
Đoković prepustil le pet iger Monfilsu

31-letni Švicar je začel odlično. Z brejkom v četrti igri je povedel s 4:1. Pri vodstvu s 5:3 je serviral za zmago v uvodnem nizu, a ni uspel. Japonec je izenačil na 5:5, nato pa v 12. igri rešil dve zaključni žogi Wawrinke in izsilil podaljšano igro. Švicar je povedel s 6:4 in imel še dve zaključni žogi. Pri vodstvu s 6:5 je naredil dvojno napako, Nišikori pa je nato dobil "tie-break" z 8:6.

V drugem nizu je Wawrinka popolnoma popustil. V drugi in četrti igri je izgubil začetni udarec, Japonec je povedel kar s 5:0 in se veselil velike zmage po uri in pol. "Stan the Man" je prejel celo žvižge s tribun, saj je deloval nezainteresirano. Hitro je zaključeval točke in delal številne neizsiljene napake (skupaj kar 37).

Đoković brez večjih težav v finale
Nišikori se bo v finalu turnirja pomeril z Novakom Đokovićem, ki je bil s 6:3 in 6:2 prepričljivo boljši od Gaela Monfilsa. Ta je sicer prvi prišel do brejka prednosti, ko je v 3. igri prvega niza Srbu odvzel servis, a je prvi igralec sveta že v naslednji igri vrnil uslugo in izenačil na 2:2. Prvi niz se je prelomil v 6. igri, ko je Đoković povedel z 0:40, si ustvaril tri priložnosti za odvzem servisa, izkoristil je že prvo (4:2). Niz je nato mirno pripeljal do konca (6:3). V drugem nizu je svojo prevlado le še potrdil, nasprotniku je dvakrat odvzel začetni udarec, po vodstvu s 5:1 poti nazaj za Francoza ni bilo več.

Brata Bryan v Riu ne bosta branila olimpijskega zlata
Najbolj znana teniška dvojica, Američana Bob in Mike Bryan, se je odločila, da ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Pravita, da sta se igranju v Braziliji odpovedala zaradi družinskih razlogov.

Brata Bryan sta pred štirimi leti v Londonu osvojila olimpijsko zlato, ki ga tako ne bosta branila. Američana, ki imata kar 16 naslovov s turnirjev za grand slam, sta po namigovanjih v medijih OI izpustila zaradi virusa zika, zaradi česar so že pred tem svojo udeležbo na olimpijskem turnirju odpovedali Kanadčan Miloš Raonić, Romunka Simona Halep ter Čeha Tomaš Berdych in Karolina Pliškova.

TORONTO, polfinale
(4.691.730 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - MONFILS (FRA/10)
6:3, 6:2
NIŠIKORI (JAP/3) - WAWRINKA (ŠVI/2)
7:6 (6), 6:1



MONTREAL, polfinale
(2.714.413 am. dolarjev, trda podlaga)

KEYS (ZDA/10) - KUCOVA (SLK)
6:2, 6:1
HALEP (ROM/5) - KERBER (NEM/2)
6:0, 3:6, 6:2

Đoković prepustil le pet iger Monfilsu