Takole je vse dvome o zmagovalcu končal Bryan Rust. Foto: Reuters
Takole je vse dvome o zmagovalcu končal Bryan Rust. Foto: Reuters

Sidney Crosby je prispeval gol in podajo, za Pingvine, ki naskakujejo prvi veliki finale po letu 2009, pa so zadeli še Phil Kessel, Kris Letang, Bryan Rust in Nick Bonino.

Ob številčni premoči 5:3 je goste v vodstvo ob koncu prve tretjine popeljal Kessel. Na zadnji odmor so odšli Pingvini s prednostjo treh golov, saj je Vasilevskega v 28. minuti premagal Letang, ob koncu druge tretjine pa še Crosby.

Strele so priključek ujele z zadetkoma Briana Boyla v 46. in 53. minuti. Dobri dve minuti pred koncem je za varno končnico zadel Rust, v zadnji minuti pa je končni izid postavil Nick Bonino. Razmerje v strelih je bilo 34:30 v korist Pittsburgha.

V golu Pittsburgha je Marca Andrea Fleuryja zamenjal novinec Matt Murray, ki je za deseto zmago v končnici ustavil 28 strelov. Murray je branil na prvih štirih tekmah v seriji.

Odločitev bo padla na sedmi tekmi, ki bo v Pittsburghu v noči na petek. Če bo uspešna Tampa, bo postala prva ekipa po letih 2008 in 2009, ki se ji bo zaporedoma uspelo uvrstiti v zaključno serijo.

Šesta tekma:
TAMPA BAY - PITTSBURGH 3:3
2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Boyle 46., 53.; Kessel 19., Letang 28., Crosby 40., Rust 58., Bonino 60.