Valentino Rossi je lahko že v petek v Alcanizu opravil prvi uradni trening. Foto: Reuters
Valentino Rossi je lahko že v petek v Alcanizu opravil prvi uradni trening. Foto: Reuters

Zgolj 21 dni je devetkratni svetovni prvak potreboval za okrevanje po nesreči, ko si je zadnji dan avgusta pri padcu z endurom zlomil nogo, na operaciji dan pozneje pa so mu kirurgi nogo utrdili z vijaki in oporo.

Takrat so mu predpisali najmanj mesec dni počitka oziroma rehabilitacije, vendar je Rossi skrajšal mirovanje in v torek že sedel na motor ter opravil testne kroge, čeprav si je med padcem zlomil tako golenico kot mečnico. V četrtek so ga pregledali še uradni zdravniki tekmovanja MotoGP, od katerih je dobil zeleno luč za nastop. Z nasmeškom je po pregledu pograbil berglo, zaklical "ciao" in odšepal iz ordinacije.

38-letni Rossi je tako izpustil zgolj eno dirko, za VN San Marina v Misanu, in bo že v nedeljo znova lahko dirkal s svojo yamaho. Sicer z njo v zadnjem času ni veliko vadil, v Misanu je treniral na nadomestnem motorju, ki ni tako zahteven. Če se le ne bo odločil za nastop, ga bo na dirki zamenjal Michael van der Mark.

V skupnem seštevku je Rossi pred zadnjimi petimi dirkami na četrtem mestu. Za vodilnim Marcom Marquezom na Hondi zaostaja 42 točk.