Jernej Slivnik (v pogovoru z nekdanjim odličnim paraolimpijskim športnikom Galom Jakičem) je za uvod osvojil 17. mesto v veleslalomu. Foto: MMC RTV SLO
Jernej Slivnik (v pogovoru z nekdanjim odličnim paraolimpijskim športnikom Galom Jakičem) je za uvod osvojil 17. mesto v veleslalomu. Foto: MMC RTV SLO

Na dobro pripravljeni progi v Podkorenu so se moški (69 jih je bilo) pomerili v treh kategorijah: slepi in slabovidni, stoječi in sedeči. Med prvimi je slavil 30-letni Slovak Marek Kubacka, med stoječimi smučarji 18-letni Francoz Arthur Bauchet, pri sedečih smučarjih pa je bil najhitrejši 19-letni Jeroen Kampschreur.

Slivnik zadovoljen z nastopom na Podkorenu

V konkurenci sedečih smučarjev se je predstavil tudi edini slovenski udeleženec SP-ja, 19-letni Jernej Slivnik. Po prvem nastopu je bil 19., na koncu pa 17.

"Menim, da sem dobro opravil s prvo progo, v drugo pa sem bil malce zadržan. Poškodba rame me ni ovirala, jutri pa že treniram za slalom v sredo," je dejal Slivnik, ki je imel v ciljni areni precej navijačev, ki so ga bučno pozdravili.

"V prvo je dobro odpeljal, na drugi vožnji pa je bil očitno prisoten še spomin na lanski odstop na veleslalomu na paraolimpijskih igrah. Zdaj je to za njim, je v cilju, misli pa pri slalomu v sredo," je prvi nastop svojega smučarja ocenil trener Roman Podlipnik.

Redki invalidi se odločajo za šport na snegu

Nastop Slivnika je bil sicer nekaj časa vprašljiv, saj se je mladi smučar pred kratkim na treningu poškodoval, toda bolečo ramo so do SP-ja le usposobili, tako da bo lahko tekmoval na obeh načrtovanih tekmah. Druga ga čaka v sredo, ko bodo smučarji v Kranjski Gori vozili slalom.

Tekmovanje se bo nadaljevalo v torek, ko bo na sporedu ženski veleslalom, v Kranjski Gori pa bo v četrtek še ženski slalom. Tekmovalci se bodo potem preselili še v Sella Neveo, kjer bo hitri del SP-ja s smukom, kombinacijo in superveleslalomom.