Tyronn Lue je od januarja 2016 na klopi Clevelanda. Foto: EPA
Tyronn Lue je od januarja 2016 na klopi Clevelanda. Foto: EPA
59-letni Larry Drew je bil med letoma 2010 in 2013 glavni trener Atlante, v sezoni 2013/14 pa je vodil Milwaukee. Od leta 1992 je že trener v Ligi NBA, a večinoma je bil pomočnik. Foto: EPA

40-letni strokovnjak je v soboto izpustil sobotno tekmo proti Chicagu, ki so jo Cavaliersi dobili s 114:109. To je že tretja tekma, ki jo je izpustil v letošnji sezoni.

"Po številnih pogovorih z zdravniki in z generalnim menedžerjem Kobyjem Altmanom sem se odločil za ta korak. Najprej se moram pozdraviti, potem pa se bomo lahko pogovarjali o nadaljevanju sezone. Imam velike težave z bolečinami v prsnem košu, zelo slabo spim že celotno sezono. Naredili smo že veliko testov, a se ni prav nič izboljšalo. Izkašljeval sem tudi kri," je poudaril Lue.

Cleveland je trenutno na tretjem mestu v Vzhodni konferenci, ima kar enajst porazov več od vodilnega Toronta. Sredi sezone je vodstvo kluba tudi precej prevetrilo ekipo, a pravega učinka še ni. Končnica v Ligi NBA se bo začela 14. aprila.
"Moje zdravstveno stanje ne sme vplivati na ekipo. Sredi sezone si je nemogoče vzeti dovolj odmora, da se popolnoma pozdraviš. Cilj našega kluba je naslov prvaka v Ligi NBA. Za tak dosežek je potreben zdrav in spočit trener," je še dodal Lue, ki se želi vrniti že 30. marca na domači tekmi proti New Orleansu. Vsekakor načrtuje vrnitev za končnico.

"Zares je preživel že veliko v letošnji sezoni. Skrajni čas je, da si vzame odmor," je poudaril zvezdnik LeBron James.