Peter Kusztor je imel največ moči med tremi ubežniki. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Kusztor je imel največ moči med tremi ubežniki. Foto: www.alesfevzer.com
Marcel Kittel
Marcelo Kittel je prvi nosilec rumene majice. Foto: EPA
V Kranju zmagal Madžar Peter Kusztor

Drugo mesto je na 47. veliki nagradi, ki je bila dolga 115,5 kilometra, zasedel Italijan Mattia De Marchi, tretje pa Hrvat Matija Kvasina. Najboljši Slovenec je bil v konkurenci 86 kolesarjev na četrtem mestu Gašper Katrašnik, ki je dobil sprint glavnine.

"Škoda. Malo mi je zmanjkalo. Vedno si želim doseči največ, kar je mogoče, se pravi zmagati, danes mi žal ni uspelo, čeprav je tudi četrto mesto zame kot mladega kolesarja velik uspeh. Žal je glavnini zmanjkalo nekaj metrov, da bi ujeli tri preostale ubežnike, ujeli smo jih tako rekoč na ciljni črti. V sprintu sem se počutil močnega, nisem sicer videl, kje je Marko Kump, toda prepričan sem, da če bi ubežnike ujeli, bi zmagal. Žal je imela Adria Mobil kot najmočnejša ekipa dva kolesarja spredaj, tako da ni imela interesa loviti ubežnikov. To velja še za nekatere ekipe, tako da sami nismo mogli storiti več, kot smo. Pred dirko nisem imel nikakršnih pričakovanj, saj nisem poznal konkurence, zdaj pa lahko rečem, da sem zadovoljen," je dejal Katrašnik.

Kittel na Poljskem v rumenem
Marcel Kittel
(Giant-Alpecin), ki je imel v letošnji sezoni veliko težav z zdravjem, je zmagovalec uvodne etape Dirke po Poljski. V krožni etapi po ulicah Varšave je slavil pred Avstralcem Calebom Ewanom (Orica) in Italijanom Niccolo Bonofaziem (Lampre-Merida). Kittel je letošnjo sezono začel z zmago na Dirki po Kitajski, nato pa je imel v nadaljevanju veliko težav z zdravjem, zato je tudi izpustil Dirko po Franciji.

Na Dirki po Poljski nastopajo tudi štirje slovenski kolesarji. V cilj so prišli z osemsekundnim zaostankom. Borut Božič (Astana) je prvo etapo končal na 35. mestu, Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice) je bil 38., Matej Mohorič (Cannondale-Garmin), ki je bil dolgo v begu, 55. in Luka Mezgec (Giant-Alpecin) 58.

Mugerli v Odesi dvakrat drugi
Matej Mugerli, ki je v letošnji sezoni član azerbajdžanske ekipe Synergy Baku, je na sobotni in današnji dirki za veliko nagrade Odese obakrat končal na drugem mestu. V soboto je bil prvi Ukrajinec Oleksander Polivoda (Kolss BDC Team), v nedeljo pa njegov rojak in sotekmovalec v ekipi Vitalij Buc.

Varšava, krožna etapa, 122 km:        
  1. M. KITTEL          NEM    2:43:13
  2. C. EWAN            AVS        vsi
  3. N. BONIFAZIO       ITA           
  4. D. VAN WINDEN      NIZ           
  5. S. TURGOT          FRA           
  6. K. BOECKMANS       BEL       isti
  7. A. GUARDINI        ITA           
  8. L. MSNZIN          FRA           
  9. M. KWIATKOWSKI     POL           
 10. I. IZAGIRRE        ŠPA        čas
 ...                                  
 35. B. BOŽIČ           SLO      +0:08
 38. G. BOLE            SLO        vsi
 55. M. MOHORIČ         SLO       isti
 58. L. MEZGEC          SLO        čas
V Kranju zmagal Madžar Peter Kusztor