V soboto se lahko preizkusite v teku po stopnicah na Kristalno palačo. Foto: Organizator
V soboto se lahko preizkusite v teku po stopnicah na Kristalno palačo. Foto: Organizator

Vsekakor je prireditev velik izziv za vse (gorske) tekače, pa tudi vse druge, ki imajo radi zahtevne preizkušnje. Tekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah: v lahki (step up) kategoriji (enkrat osvoji vrh in premagaj 459 stopnic) in v ekstremni kategoriji, imenovani Ekstremni step up (trikrat osvoji vrh in premagaj 1.377 stopnic). Posebno kategorijo pa bo predstavljala kategorija Alive step up štafeta, namenjena ekipam. V štafeti si trije tekmovalci predajajo štafetno palico, vsak v ekipi mora osvojiti vrh.

Prireditev se bo začela ob 11. uri. Tek po stopnicah na prepoznavne stavbe velikih mest poteka po vzoru New Yorka, Chicaga, Dunaja, Singapurja ...

Posebno ekstremno preizkušnjo si je omislil komik Andrej Težak - Tešky. Z nekdanjo vojakinjo Bebo Ščap sta se pred dnevi 24 ur vzpenjala na Kristalno palačo. Skupaj sta opravila (ob pomoči številnih podpornikov, med katerimi so bili tudi športniki Mihael Žgank, Primož Ferjan, Miha Zarabec in Uroš Zorman) 895 vzponov, vse v dobrodelne namene. Še vedno sodelujete v tej akciji - pošljite SMS-sporočilo s ključno besedo OTROK ali OTROK5 na 1919.