Študentski tek na grad je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži od 1.500 do 2.000 tekačev. Foto: Organizatorji
Študentski tek na grad je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži od 1.500 do 2.000 tekačev. Foto: Organizatorji

Gre za že 25. dobrodelni Decathlonov študentski tek na grad. Štart bo na Prešernovem trgu ob 19. uri.

Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen. Z geslom Sem študent in pomagam bodo v sodelovanju s Slovensko Karitas zbirali prehrambne izdelke in izdelke za higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski.

Medtem ko so se prijave v tekmovalno kategorijo, z meritvijo časa, že sklenile v nedeljo, pa so še mogoče prijave v rekreativno kategorijo; te bodo mogoče tudi na dan teka na Prešernovem trgu med 16.30 in 18. uro.

Novost letošnjega študentskega teka na grad je uvedba dodatne tekaške kategorije samo za dijake.

Študentski tek na grad je množična športno-rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenja. "S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje, saj spodbujamo tek, kot najbolj dostopno obliko športno gibalne aktivnosti. Študentski tek na grad je prispevek študentskega športa Ljubljani, univerzitetnemu in športnemu mestu," so ob tem sporočili iz organizacijskega odbora prireditve.

Študentski tek na grad je ena izmed najbolj množičnih tekaških prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži od 1.500 do 2.000 tekačev. Z večjim številom udeležencev se ponašata le Ljubljanski maraton in Tek trojk.

Študentski tek na grad je od leta 2016 tudi dobrodelen. Lani so zbrali nekaj več kot 1.500 kilogramov konzervirane hrane in šolskih potrebščin za otroke, ki jih je Slovenska Karitas namenila najbolj potrebnim v Sloveniji.