Lindsey Vonn želi na belih strminah nastopiti v moški konkurenci. Foto: Reuters
Lindsey Vonn želi na belih strminah nastopiti v moški konkurenci. Foto: Reuters

Vonnova, ki se je prejšnji konec tedna v Zauchenseeju vrnila na bele strmine po poškodbi, bi rada v moški konkurenci smučala na tekmi svetovnega pokala v Lake Louisu prihodnje leto. Njeno prošnjo je Mednarodna smučarska zveza v preteklosti že zavrnila, in sicer leta 2012.

"Ves čas treniram z moškimi in v tem zares uživam. Zaradi njih sem boljša smučarka. Vselej smučam najboljše, ko na treningih tekmujem z njimi. Analiziram jih, opazujem, zaradi njih sem hitrejša," je za Denver Post dejala štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa.

Vonn: Zaslužim si malce več spoštovanja
Čeprav so njeno prošnjo pred petimi leti na FIS-u zavrnili, Američanka zdaj vlaga novo prošnjo s funkcionarjem pri ameriški smučarski zvezi Patrickom Rimlom. "Zavedam se, da na takšni tekmi ne bom zmagala, a želim imeti vsaj priložnost, da se izkažem. Mislim, da sem do danes dobila že veliko tekem za svetovni pokal (76), in da si zaslužim malce več spoštovanja ter priložnost," je še povedala Vonnova, ki je v nedeljo v Zauchenseeju nastopila prvič po 322 dneh odsotnosti.