Boris Denić je bil lahko v sredo v Kopru zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. Foto: www.alesfevzer.com
Boris Denić je bil lahko v sredo v Kopru zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. Foto: www.alesfevzer.com
Dragan Gajić in Vid Kavtičnik
Dragan Gajić in Vid Kavtičnik bosta velika slovenska aduta v Dobeleju. Foto: www.alesfevzer.com

"V preteklosti smo se v nekaterih kvalifikacijah že opekli, tega si v tem ciklusu enostavno ne smemo privoščiti. V Latvijo gremo po dve točki," je odločno dejal David Špiler. Dodal je: "Največja moč Latvije je, da je velika neznanka. Zanjo resda igra izjemni Dainis Kristopans na mestu desnega zunanjega, drugih igralcev pa ne poznamo. V četrtek smo si ogledali posnetek njene izbrane vrste, v vsakem primeru ne gre za naivno ekipo. Latvija resda ni na naši kakovostni ravni, a če se je ne bomo lotili resno, potem imamo lahko tudi probleme."

Posebej bodo pazili na visokega Kristopansa
Špiler je zaradi poškodovanega gležnja počival na sredini tekmi proti Slovaški, na sobotni tekmi v Dobeleju pa bo v kadru 16 igralcev. "V Kopru resda nisem igral, a moja odsotnost je bila že vnaprej načrtovana. Na drugi tekmi bomo največ pozornosti v obrambi namenili Kristopansu, igrati proti 212 cm visokemu orjaku bo od vseh nas zahtevalo veliko energije."

Špiler, ki že drugo leto brani barve beloruskega Bresta iz Meškova, je eden najbolj raznovrstnih rokometašev v slovenski izbrani vrsti in je uporaben na številnih položajih, na sobotni tekmi bo zapolnil vrzel na mestu levega zunanjega in levega krila, na tem položaju bo nastopil tudi izkušeni Luka Žvižej.

"Na sobotni tekmi smo absolutni favoriti. Na nasprotni strani igrišča bomo resda imeli ekipo, ki ni znana širšemu rokometnemu občinstvu, a vendarle je kakovostna. V minulem ciklusu je premagala Portugalsko, a mi gledamo naše cilje in verjamem, da se bomo po zmagi v Latviji še bolj približali Poljski," je poudaril Žvižej.

Visok poraz Latvije na Švedskem
Slovenija, ki je v sredo dokaj zanesljivo premagala Slovaško z 31:25, se je proti Baltiku odpravila danes v zgodnjih jutranjih urah. Najprej jo je čakal avtobusni prevoz od Kopra do Brnika, od tam pa je z letalom prek Frankfurta v Rigo pripotovala okoli 15. ure po lokalnem času in se nastanila v hotelu, ki je približno 30 km oddaljen od Dobeleja.

Latvija je na prvi tekmi v gosteh izgubila proti Švedski s 23:33, najučinkovitejši igralec pa je bil že prej omenjeni Kristopans, ki je dosegel osem golov.

SKUPINA 3, 2. krog, sobota ob 16.05 (Dobele):
LATVIJA - SLOVENIJA (prenos TVS 2/MMC)

Ob 18.00:
SLOVAŠKA - ŠVEDSKA




1. krog:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA 31:25 (15:12)

ŠVEDSKA - LATVIJA 33:23 (18:8)


Na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2016 na Poljskem, se uvrstita prvi dve reprezentanci.