Odbojka
(5)
ACH Volley
ACH Volley je brez težav prišel do prve zmage. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Odbojkarji ACH-ja povedli...

Dodaj v

ACH Volley na prvi finalni tekmi hitro do zmage

Igrajo na tri zmage
17. april 2018 ob 19:41,
zadnji poseg: 17. april 2018 ob 20:26
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi tekmi finala državnega prvenstva v Tivoliju premagali Calcit Volley s 3:0 (20, 18, 16). Druga tekma bo v soboto v Kamniku.

V finalu se še četrtič zapored merita omenjeni ekipi, favoriti so znova odbojkarji ACH-ja, ki lovijo 14. zaporedni naslov in 15. v zgodovini. Kamničani imajo za zdaj tri, zadnjega so osvojili v sezoni 2002/03. Lani se je morala ljubljanska ekipa zelo potruditi, da je prišla do naslova, saj je šele na peti tekmi strla odpor Calcita.

Za varovance Gašperja Ribiča je bila to že četrta tekma v šestih dneh, vendar se to na začetku uvodnega niza v njihovi igri ni poznalo, saj so po zaostanku z 2:4 z blokom Žana Novljana na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Zato pa je bilo nadaljevanje za kamniško ekipo manj uspešno, kajti domači so na servis Jana Pokeršnika, ki je dosegel tudi dva asa, z delnim izidom 7:0 povedli s 14:9. Šele po drugem polminutnem odmoru je Calcit za trenutek ustavil Ljubljančane. Po uspešnem napadu Jureta Okrogliča, na servisu je bil Maxson Pereira, je zaostanek štirih točk ob drugem tehničnem odmoru znižal le na točko (17:16). Za kaj več je gostom zmanjkalo zbranosti, niz je končal Diko Purič (25:20).

Prav Purič je imel s svojimi servisi nemalo zaslug, da so odbojkarji ACH-ja, ki so imeli v prvem nizu kar 88-odstotni sprejem, v drugem povedli s 4:0. Ob prvem tehničnem odmoru so vodili že z 8:2. Calcit, ki je še naprej imel težave na sprejemu, predvsem pa je naredil preveliko število lastnih napak - do konca niza kar 13 -, je za šest točk zaostajal tudi ob drugem tehničnem odmoru, niz pa je bil praktično odločen po asu Dimitrija Babkova, ko je bilo na semaforju 19:10. Vodstvo z 2:0 v nizih za ACH je potrdil Matic Videčnik (25:18).

Tudi tretji niz so Kamničani začeli z napakami, s kar štirimi so Ljubljančanom omogočili vodstvo s 5:1, po bloku Petra Đirlića pa je bilo že 6:1 za ACH, ki je podobno kot v drugem na prvi tehnični odmor odšel s prednostjo šestih točk. Na servis Andreja Štembergarja Zupana so se gostje še približali na tri točke (11:8), to pa je bilo bolj ali manj tudi vse. Tekma je bila odločena z novim asom Puriča (19:9), končala pa se je s servisom v mrežo kapetana Kamničanov Štembergarja Zupana (25:16).

Finale, prva tekma:
ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEY 1:0
3:0 (20, 18, 16)

300 gledalcev

ACH Volley: Flajs, Đirlić 11, Babkov 15, Kovačič, Purič 6, Pavlović, Satler, Pleško 1, Brulec 2, Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik 9, Videčnik 10.

Calcit Volley: Pereira 12, Hribar, Golob, Novljan 3, Podobnik, Ratek 1, Gil, Vidmar 2, Okroglič 6, Štalekar 2, Kvas, Lakner 1, Štembergar Zupan 5, Lazar.

Druga tekma, sobota ob 19.00:
CALCIT VOLLEY - ACH VOLLEY

Tretja tekma, torek ob 18.00:
ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEY

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.Za tretje mesto, sreda ob 19.00:
SALONIT ANHOVO - PANVITA POMGRAD 0:0

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.

M. R.
Prijavi napako
Komentarji
Jerko dolenjski
# 17.04.2018 ob 23:10
Kar se tiče popularizacije odbojke, pa ne vem kdo je kriv, je zapisal predhodnik.

O krivcih ne bom razpravljal. Vem pa npr. da na tem portalu ni bilo nobene novice od odbojke od 10. do 26 marca. Čeprav je takrat potekalo državno prvenstvo, liga prvakov in pokal CEV.

Nekateri portali odbojke skoraj nikoli ne omenijo. Eden redkih portalov, ki še piše o odbojki (siol.net) je pred tremi tedni odbojko ponovno uvrstil med ostale športe. Torej ob bok Ameriškem nogometu, jadranju, golfu, plezanju, športu invalidov itd...

Športni dnevnik SN Ekipa odbojki nameni kako besedo v najboljšem primeru vsak drugi dan. Za to nameni četrtino ali največ polovico strani. No. Danes je bilo celo nekaj več.

Skratka. Odbojka medijsko skorajda več ne obstaja. Temu primeren je bil danes tudi obisk. 120 Kamničanov in 100 ostalih. O tem imam svoje mnenje, samo nimam moči razpredati o tem. Tako pač je v tem trenutku.

Glede prve tekme finala. ACH je bil danes motiviran in suveren. Vendar bo v Kamniku povsem nova tekma. Drugačno vzdušje, dvorana, energija... Torej veliko več možnosti, da Kamničani odigrajo veliko bolje kot danes. Če jim uspe zmagati, potem bo lahko nadaljevanje finala še zanimivo. V nasprotnem primeru, pa mislim, da bo stvar že odločena.
jagoda06
# 17.04.2018 ob 20:56
Glede na to, da je ach favorit, se mi zdi kar malo nepošteno, da že tako oslabljen calcit ni dobil vsaj še 2 dneva počitka. Recimo, da bi začeli finalne tekme v četrtek, saj tekma ni vezana na tv prenos, ki da ni. Pa še to....rtv prosim, prosim dejte spet začet prenašat odbojko, da bomo lahko spet uživali v strokovnem komentiranju.
richy
# 17.04.2018 ob 21:18
Recimo, da je bil koledar določen naprej, zato se kot navijač Calcita ne bom pritoževal nad koledarjem. Se pa lahko pritožujem na današnje sojenje, ki sicer ni odločilo tekme, ker je bil ACH veliko boljši, se mi pa zdi, da ni potreboval še dodatne pomoči sodnice, ki je danes odsodila zelo slabo. Naštel sem 6 dvomljivih žog in čisto vse so bile odsojene v korist ACH, za povrhu, če je stranski sodnik z zastavico pokazal, da je nekaj v korist Calcita nikoli ni upoštevala, ko pa je bilo v korist ACH jih je upoštevala vedno in vse to verjetno ni naključno. Moteče na tekmi je bilo tudi dretje uradnega napovedovalca v mikrofon, ko vpije ACH; ACH do sodniškega žvižga za servis, nato pa navijanja praktično ni več. Uradni napovedovalec namreč ni vodja navijačev, naj si ACH zrihta enega z megafonom kot je pri domžalskih fussbalerjih, pa naj se dere.
Kar se tiče popularizacije odbojke, pa ne vem kdo je kriv. Na TV bo šele tretja tekma finala in glede na trenutno stanje se zdi, da bo to zadnja tekma. Torej v celem letu en prenos na komercialni tv kar se tiče državnega prvenstva. Nespodbudno.
orbit25
# 18.04.2018 ob 10:37
Glede urnika. Imam informacije, da je bil še pred kratkim urnik drugačen, končnica pa bolj razvlečena, toda ker se je zveza odločila, da mora reprezentanca igrati evropsko ligo in to z igralci slovenske lige, se je spet odločila v slabo klubov.
F_Underwood
# 18.04.2018 ob 09:15
Ma tak sistem končnice kot je v letošnji sezoni se mi zdi nepošten. Že to, da se je tretja tekma v polfinalu in četrtfinalu igrala takoj naslednji dan je smešno in postavlja domačo ekipo v veliko prednost. Od polfinala je imel Calcit 1 prost dan, v enem tednu so torej odigrali 4 tekme. Bi bilo tako težko počakat s prvo tekmo do sobote, da se ekipa spočije in v miru pripravi na nasprotnika? Ne vem zakaj taka sila s koncem državnega prvenstva...
Kazalo