Leandro Vissotto igra na Japonskem. Foto: EPA
Leandro Vissotto igra na Japonskem. Foto: EPA

Selektor Bernardo Rezende je v Ljubljano pripeljal praktično vse svoje zvezdnike, ki se že veselijo obračunov s slovenskimi odbojkarji. Eden izmed brazilskih zvezdnikov Leandro Vissotto o slovenskih odbojkarjih govori z izbranimi besedami.

Vissotto: Urnaut in Pajenk sta vrhunska
"Slovenska reprezentanca je sestavljena iz zelo kakovostnih igralcev, ki imajo, predvsem v italijanski ligi, za sabo že nekaj zelo uspešnih sezon. Imel sem priložnost, da sem zaigral proti Tinetu Urnautu in Alenu Pajenku, dvema vrhunskima odbojkarjema. Spremljam tudi igre in napredek Alena Šketa in Klemna Čebulja, dveh odličnih igralcev z velikim potencialom. Vem tudi, da so se Slovenci šele dobro začeli pripravljati na evropsko prvenstvo, a sem prepričan, da nas čakata dve zelo dobri tekmi,"
je dejal Vissoto.

Giani je na dobri poti
32-letni in 213 cm visoki odbojkar ceni tudi selektorja Slovenije Andreo Gianija: "Andrea je izreden človek in še danes sem počaščen, da sem pri svojih triindvajsetih letih, ko sem prišel v Italijo, lahko zaigral proti njemu. Prav tako sem ves čas spremljal njegov prehod od igralca do trenerja, ki je bil neverjeten. Zares dobro se znajde v tej novi vlogi, tako v svojem klubu Veroni, s katero dosega velike uspehe, kot v reprezentanci. Prepričan sem, da bo s svojimi bogatimi izkušnjami iz italijanske reprezentance, v kateri je dolgo deloval kot pomočnik selektorja in veliko delal tudi z mladimi, znal pomagati tudi slovenskim odbojkarjem in slovenski reprezentanci. Za zdaj je na zelo dobri poti."

Slovenci in Brazilci se bodo pomerili dvakrat. Najprej v sredo, nato pa v četrtek še za zaprtimi vrati.

Brazilski odbojkarji v Stožicah z najboljšimi
Brazilski odbojkarji v Stožicah z najboljšimi