Trener Calcit Volleyballa Marko Brumen je v drugem delu tekme prebudil svoje varovance. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Calcit Volleyballa Marko Brumen je v drugem delu tekme prebudil svoje varovance. Foto: www.alesfevzer.com
Calcit po petih nizih v finalu

Prvo tekmo v sredo so pred domačimi gledalci Kamničani prav tako dobili s 3:2. Prvi finalist je v soboto postal ACH Volley, ki je z 2:0 v zmagah izločil Panvito Pomgrad.

Prva finalna tekma bo v nedeljo, 12. aprila, ob 17.00 v Ljubljani. Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.
Razpoložena brata Štern
Odbojkarji Salonita so v Kamniku vodili z 2:1, tokrat pa dobili prva dva niza. A tudi to ni bilo dovolj, saj so v nadaljevanju Kamničani zaigrali bolje, delali manj napak, njihov blok (na koncu so dosegli kar 22 bloktočk) je uspešno ustavljal napade gostiteljev, posledica tega pa je bila, da so dobili preostale tri nize.

Pri Calcitu sta bila ob dirigentski palici Jana Brulca v odločilnih trenutkih razpoložena brata Žiga in Tonček Štern, predvsem v tie breaku pa so svoje dodali še drugi igralci, kapetan Andrej Štembergar Zupan je odlično serviral, v napadu je nekaj pomembnih točk dosegel Domen Kotnik, ob koncu pa je bil neustavljiv Jernej Stavbar.

Kotnik končal dramo v četrtem nizu
V prvem nizu so v končnico s prednostjo vstopili gostje (20:22), nato pa je na servis prišel Luka Krivec. Salonit je izenačil in z dvema zaporednima blokoma Jureta Okrogliča prišel do zaključne žoge, ki jo je po še enem odličnem servisu Krivca izkoristil Israel Dos Santos (25:22).

V drugem nizu so Primorci že na začetku povedli s 7:3, po točki Dejana Čabarkape s 17:11, pri izidu 20:13 pa je bilo jasno, da bo na semaforju kazalo 2:0 (25:18).

V tretjem nizu sta se v napadu razigrala brata Štern, predvsem Žiga je bil nerešljiva uganka za domače igralce. Ti so gladko izgubili niz (15:25), tudi v četrtem so že zaostajali s 7:12. Toda niso se predali in približali so se na 20:22, dramo pa je z napadalno akcijo končal Kotnik (23:25).

Stavbar ključni mož v končnici
Na začetku odločilnega niza si je gleženj poškodoval Žiga Štern, ki je moral iz igre. A prav njegova zamenjava Štembergar Zupan je Kamničanom z dvema asoma priboril vodstvo z 1:5. Zanimivo je, da varovanci Marka Brumna v prvih štirih nizih niso dosegli niti enega asa, v petem pa do vodstva z 2:7 kar štiri. Salonit se je približal na 9:10, a je ob koncu Stavbar z blokom in dvema uspešnima napadoma iz prvega tempa zagotovil zmago gostom (13:15).

Polfinale, drugi tekmi:
Salonit Anhovo - CALCIT VOLLEYBALL 0:2
2:3 (22, 18, -15, -23, -13)
Salonit Anhovo: Česnik 4, Šarič, Pirih, Marušič 9, Karnel, Kovačič, Dos Santos 13, Jerončič, Čabarkapa 16, Okroglič 15, Krivec 6.

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 1, T. Štern 19, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 5, Brus 2, Kvas, Stavbar 14, Kotnik 13, Ž. Štern 19, Brulec 6.



Odigrano v soboto:
Panvita Pomgrad - ACH VOLLEY 0:2
0:3 (-19, -13, -21)

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na dve zmagi.

Calcit po petih nizih v finalu